• Dolar
    32.334
  • Euro
    35.065
  • Ç.Altın
    3.927
  • Altın
    2.281
KIRIKKALE
21°
00:33

Öğleye kalan Süre

ÖZTÜRK SAVUNMA BAKANINA ROKETSAN'I SORDU

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a yazılı soru önergesi vererek, Roketsan A.Ş.’nin Kırıkkale’ye gerçekleştireceği yatırımları sordu.


ROKETSAN KAÇ KİŞİLİK İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Yazılı soru önergesi hakkında TBMM’de bir açıklama yapan MHP’li Öztürk; “Kırıkkale’de istihdama çok önemli önemli katkı sağlayacak projelerin başında gelen ve geçtiğimiz Aralık ayında kamulaştırma kararı Resmi Gazete’de yayınlanan Roketsan A.Ş.’nin yatırımı hakkında özellikle Kırıkkale kamuoyumuz büyük beklenti içerisindedir. Bu bağlamda Roketsan A.Ş.’nin Kırıkkale’ye yapacağı yatırımın büyüklüğü ve yaratacağı yeni istihdam sayısı biz Kırıkkaleliler için çok önemlidir. Özellikle gençlerimizin umutla beklediği bu yeni yatırımların yaratacağı yeni istihdam alanları, genç işsizlikte azalış sağlayacağı için bizler de konuyu yakından takip etmekteyiz.” dedi.

KAMULAŞTIRILAN ALANDA ROKETSAN DIŞINDA HANGİ FİRMALAR OLACAK

Yazılı soru önergesinde Resmi Gazete’de yayınlanan kamulaştırma kararı çerçevesinde Kırıkkale’de ayrılan araziye başka hangi firmaların yatırım yapacağını da soran milletvekili Öztürk; “Kırıkkale’de tarım arazileri dışında kalan dağ bayır neresi varsa, yatırıma açılmalı ve özel destek ve teşviklerle Kırıkkale kamu, özel yeni yatırım merkezi haline gelmelidir.” diyerek, yazılı soru önergesine verilecek cevapları da yine Kırıkkale kamuoyu ile paylaşacağını belirtti.

TİCARET VE SANAYİ ODASI’NIN PROJESİNE DESTEK İSTEDİ

Öztürk TBMM’de verdiği yazılı soru önergesi ile Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortaklığında kurulan ve insansız kara araçları üretiminin yapılacağı firma ve buna benzer savunma sanayii üzerine faaliyet gösteren diğer firmalarımızın özel teşviklerle desteklenmesini isteyerek, özellikle insansız kara aracı konusunda ilgili makamlarla görüşeceğini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

Türk-Metal'den Rekor üye

İlginizi Çekebilir

Otomobilin çarptığı çocuk yaralandı

İlginizi Çekebilir

Yasadışı bahis uygulamasında 10 kişi gözaltına alındı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

30774

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#