• Dolar
    32.385
  • Euro
    34.783
  • Ç.Altın
    4.056
  • Altın
    2.440
KIRIKKALE
25°
03:16

İkindi'ye Kalan Süre

ÖTV zammından ticari araçlar muaf tutulmalı

ÖTV’ye yapılan yüzde 50’lik zam sonrası benzin ve mazota 5 TL, LPG’ye ise 4 lira zam geldi. ÖTV zammına ilk öneri Kırıkkale Servis Araçları ve Nakliyeciler Odası Başkanlığından geldi.


Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ÖTV’ye yüzde 50 oranında zam yapıldı. ÖTV zammının ardından akaryakıt fiyatları benzin ve mazotta 5 TL, LPG’ye ise 4 lira zam geldi. Zam kararına esnaftan tepki gecikmedi.

Kırıkkale Servis Araçları ve Nakliyeciler Odası Başkanı Behsat Yerlikaya taşıma ve ulaşım hizmeti sunan esnafın ÖTV uygulamasından muaf tutulması isteğinde bulundu.

Sosyal medya hesabından öneride bulunan Kırıkkale Servis Araçları ve Nakliyeciler Odası Başkanı Behsat Yerlikaya, “Taşımacılık yapan esnafımız araç alırken, satarken, yedek parça alırken, bakım yaptırırken her türlü vergiyi ödüyor. Bunun üzerine Trafik Sigortası, Kasko, MTV, KDV, Egzoz Emisyon, Bağkur, Yol, Köprü ödemesi yapıyor. ÖTV zammı ticari araçlara uygulanmamalı, ticari araçlara Mazotta ÖTV indirimi yapılmalıdır” dedi.

İlginizi Çekebilir

Bankaya giderken elindeki paralar rüzgarla savruldu: Vatandaşlar tek tek yerden topladı

İlginizi Çekebilir

Bahçe duvarına çarpan otomobil ters devrildi: 2 yaralı

İlginizi Çekebilir

Erkeç: “Kırıkkale her alanda geri kaldı!”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

67611

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#