• Dolar
    32.484
  • Euro
    34.817
  • Ç.Altın
    4.001
  • Altın
    2.433
KIRIKKALE
25°

Okullar için tatil kararı! Salı ve Çarşamba tatil

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de Salı ve Çarşamba günü 81 il genelinde okullar tatil olacak. Milli Eğitim Bakanlığı, tatil olan o günlerle ilgili kararını açıkladı.


9 günlük Ramazan Bayramı ve ara tatilin bitmesiyle birlikte, Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de binlerce öğrenci ve öğretmen 15 Nisan Pazartesi günü itibariyle ders başı yapacak.

Bu sene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile Ramazan Bayramı tatili 9 güne çıkartılmıştı. Ancak öğrenciler ara tatilde oldukları için bu ek tatilden yararlanmamış iki tatil birleştirilmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı önümüzdeki günler için iki yeni tatil kararı aldı. Öğrenciler belirlenen resmi tatil takvimi doğrultusunda biri Salı diğeri ise Çarşamba günü olmak üzere 2 kez tatil yapacaklar.

 

İşte o tatil kararları…

MEB tarafından resmi tatil takvimi ile birlikte belirlenen eğitim öğretim günleri uygulanmaya devam ediyor. Bu kapsamda 9 günlük bayram tatili 2. ara tatil ile birleştirilmişti. Öğrenciler alınan karar ile üzüntü yaşarken yeni tatil müjdesi geldi.

TATİL HANGİ GÜN GEÇERLİ OLACAK

Türkiye 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü resmi tatilleri için geri sayıma geçmişti. Resmi tatil takvimi kapsamında öğrencilere 2 günlük yeni tatil müjdesi gelmiş oldu. Okullar 23 Nisan Salı günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları nedeniyle 1 gün tatil olacak.

Ardından öğrenciler 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle verilecek olan resmi tatil nedeniyle bu seferde 1 Mayıs Çarşamba günü okullara gitmeyecekler ve tatil yapacaklar. Böylelikle öğrenciler 2 gün tatil yapma fırsatı elde etmiş olacaklar. Okullar ise 14 Haziran 2024 tarihinde kapanacak.

 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de 2 metrelik yılan paniği

İlginizi Çekebilir

YILMAZER SAHAYA İNDİ

İlginizi Çekebilir

MALKOÇ HALKIN SORUNLARINI DİNLEDİ

Haber Yorumları

Yorum Yaz

74224

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#