• Dolar
    32.450
  • Euro
    34.829
  • Ç.Altın
    4.091
  • Altın
    2.439
KIRIKKALE
25°
04:37

İmsak'a Kalan Süre

Milletin zaferi 15 Temmuz

Vatan ve millet uğruna can veren aziz şehit ve gazilerimizin giydikleri üniformaların içine saklanan hainlerin bulunduğu 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden tam 7 yıl geçti.


Yüzlerce vatan evladının can verdiği, nice masumların yaralandığı o karanlık gece, milyonlarca insanın meydana inmesiyle durduruldu. 

ASLA UNUTMAYACAĞIZ 
15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişiminin üzerinden 7 yıl geçti. Cesur Türk milleti o gece, Fettullahçı Terör Örgütü mensuplarına karşı göğsünü adeta siper etti. O gece yüreği vatan aşkıyla yanan ve sabaha kadar sokaklarda olan milyonlarca halk, darbeci askerleri alt etmeyi başararak bir destan yazdı. Ancak gün doğumu ile birlikte gecenin bilançosu da ortaya çıktı. 251 vatan evladı, darbecilere karşı girdiği mücadelede şehadete ermişti. 2 bin 734 kişi ise bu mücadeleden gazi olarak ayrılmıştı. 
 

KIRIKKALELİ YİĞİTLER ŞEHADETE YÜRÜDÜ 
Ülke genelinde şehadete yürüyenler arasında Kırıkkale’de yer aldı. ‘Şehitler Diyarı’ olarak bilinen Kırıkkale, 15 Temmuz gecesi 4 şehit verdi. Volkan Canöz, Hakan Yorulmaz, Alpaslan Yazıcı ve Volkan Pilavcı o gece Kırıkkale’nin şehitler listesinde yerini aldı. 28 yaşındaki şehit Volkan Canöz, amatör futbolcuydu. O gece Ankara Emniyet Müdürlüğü önüne giden Canöz, darbeci bir askerin beylik tabancasından çıkan kurşunla şehitliğe yürüdü. 

AİLESİNİ TESKİN ETMEYE ÇALIŞTI 
Şehit polis memuru Hakan Yorulmaz ise Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda çalışıyordu. Mesai bitimi evinde haber alan ve hemen görev yerine giden Yorulmaz o gece, TRT ve Genelkurmay Başkanlığı’na sevkiyat yapmaya başladı. Saldırılar başlayınca iyi olduğunun haberini vermek için ailesini aradı. “Patlama yok, binayı taradılar” dedi. Bir sonraki saldırı Yorulmaz’ın şehadete yürüyeceği saldırı idi. Patlamanın meydana geldiği sırada komiseri, Hakan Yorulmaz’ın üzerine kapanmıştı. Yorulmaz o şiddetli patlamada şehit oldu ve üzerine kapanan komiseri sayesinde vücut bütünlüğü bozulmadı. 

AİLESİNDEN HELALLİK İSTEDİ                   
15 Temmuz akşamı görevden dönen şehit polis Alpaslan Yazıcı, gelen bir telefonla yeniden göreve çağrıldı. Yazıcı hızlı bir şekilde Özel Harekat Daire Başkanlığı’na geri döndü. Bu sırada evde bulunan eşini arayan şehit Yazıcı, çocuklarla ilgilenen eşine “Ayşegül ben gidiyorum, hakkını helal et” dedi. Bu sözler, şehit Alparslan Yazıcı’nın eşine söylediği son sözler oldu. Yazıcı, o gece hain darbeci askerler tarafından atılan bir el bombasının patlaması sonucu şehit oldu. Yazıcı arkasında kederli bir eş ve 3 evlat bıraktı.

“UYUMA ANKARA UYUMA!”
Kırıkkaleli bir diğer 15 Temmuz şehidi ise Volkan Pilavcı. O gece yarısı hain darbe girişiminin haberini alan Pilavcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine kendini dışarı attı. Çevresinde insanları ‘Uyuma Ankara uyuma’ sözleri ile uyarmaya çalışan şehit Volkan Pilavcı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne geldi. Burada darbeci askerlere karşı mücadele veren Pilavcı, sağ böbreğinden vurularak, ağır yaralandı. Evli ve 2 çocuk babası olan Pilavcı, vücuduna isabet eden iki kurşunun da çıkarılamaması sonucu şehit oldu. Ayrıca şehit Volkan Pilavcı’nın kardeşleri Erkan Pilavcı ağır, Elif Pilavcı ise hafif yaralandı.
 

O KARANLIK GECEDE NELER YAŞANDI?
15 Temmuz Cuma saat 22.00’de Genelkurmaydan silah sesleri yükseldi. Aynı dakikalarda Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmed köprüleri bir grup asker tarafından geçişe kapatıldı. Saat 23.05 sıralarında, Başbakan Binali Yıldırım, televizyon kanalında canlı yayına bağlanarak, bir kalkışma girişimi olduğunu ve bu girişime izin verilmeyeceğini belirtti. Saat 24.00’de güvenlik kaynaklarınca, “Askeri kalkışma, ordu içerisindeki Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu bir grup subay tarafından yapılmaya çalışılmaktadır.” açıklaması yapıldı. 

TRT’DEN BİLDİRİ OKUTTULAR 
Saatler 00.13’ü gösterirken, TRT’yi işgal eden darbeci askerler, korsan darbe bildirisini okuttu. Bildiriden 13 dakika sonra ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, CNN Türk’te canlı yayına bağlanarak, askeri kalkışmaya tepki gösterdi ve halkı meydanlara davet etti. Bu sırada darbeci askerler, Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne saldırmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Dalaman’dan Atatürk Havalimanı’na doğru yola çıkmıştı bile. Saatler gece 02.20’yi gösterirken darbeciler, Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı ve TÜRKSAT’ı havadan hedef aldı. Diğer yandan ise FETÖ mensubu askerler gözaltına alınıyordu.

MİLLETİN MECLİSİNE BOMBA ATTILAR 
Saatler 02.42’yi gösterirken, TBMM’ye atılan bomba nedeniyle bazı polis memurları ve meclis görevlileri yaralandı. Bu sırada TRT binasına müdahale edilmiş, FETÖ mensubu askerler gözaltına alınmış ve TRT yeniden normal yanına dönmüştü. Çok geçmeden Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’a ulaştı. Daha sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimine bulunan askerler hakkında gözaltı kararı verdi. 

HELİKOPTER DÜŞÜRÜLDÜ
Saatler sabah 06.30’u gösterirken, FETÖ mensuplarının kullandığı askeri helikopter, Gölbaşı’nda düşürüldü. Saat 09.40 civarına geldiğine Genelkurmay Başkanlığı’ndan çıkan 200’e yakın er ve erbaş, polise teslim oldu. Saat 10.07 olduğunda teslim olmalar sürüyordu. Yaklaşık 700 silahsız er ve erbaş daha teslim oldu. 16 Temmuz günü öğle saatlerinde Jandarma Genel Komutanlığı binasında 200 kadar asker gözaltına alındı. Aynı gün akşam saatlerinde, Ankara Akıncı 4. Ana Jet Üssü’ndeki FETÖ darbesine yönelik operasyon sona erdi.


İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de Hayvan zulümlerine karşı dikkat çekmek için toplandılar

İlginizi Çekebilir

Meslek liseli öğretmen intihar etti

İlginizi Çekebilir

ASKER EĞLENCESİNDE 5 KİŞİ SERBEST

Haber Yorumları

Yorum Yaz

94172

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#