• Dolar
    32.339
  • Euro
    35.163
  • Ç.Altın
    4.041
  • Altın
    2.245
KIRIKKALE
15°
04:28

Öğleye kalan Süre

“Mesleki Eğitim Tanıtma ve Yaygınlaştırma Projesi" Hayata geçiriliyor

Vali Bülent Tekbıyıkoğlunun katılımıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren fabrikaların işletme sahiplerine “Mesleki Eğitim Tanıtma ve Yaygınlaştırma Projesi (METYAP)” tanıtıldı.


İŞ GÜCÜNÜ ARTIRACAK BİR PROJE

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen programda İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından tanıtım toplantısına katılan işletme sahiplerine METYAP projesinin detayları anlatıldı. Sunum öncesi Vali Bülent Tekbıyıkoğlu projenin işletmeler açısından olan önemine değindi. Vali Tekbıyıkoğlu, “Bugün burada Milli Eğitim Bakanlığının 'Mesleki Eğitim Merkezi Projesi'nin tanıtımı için bir araya geldik. Bu projenin, organize sanayimizin siz değerli işverenleri için önemli bir katkı sağlayabileceğini değerlendiriyoruz. Bakanlığımızın, devletimizin bu konuda destekleri var. Bu proje iş gücü piyasasına kalifiye eleman yetiştirmek için de çok değerli bir proje. İnşallah sizler istifade edersiniz, proje de ilimizde ilerler. Memleketin iş gücü kuvvetine kuvvet katarız hep beraber” dedi.

 

PROJENİN AMACI

Mesleki Eğitim Merkezi Programının tanıtımı yoluyla işletmelerin nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla hazırlanan proje kapsamında 81 ildeki TESK ve TOBB’a bağlı oda temsilcileri, Organize Sanayi Bölge Müdürlükleri ve sektör temsilcilerinin katılımı ile yapılacak faaliyetlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2023 Eğitim Vizyonu ve 6764 sayılı kanun ile mesleki eğitim (çıraklık) sisteminde yapılan yenilikler, mesleki eğitim merkezi programının özellikleri, usta öğreticilik belgesi ve önemi, çıraklık eğitim sisteminin İşletmeler açısından faydaları paylaşılacak. Proje Kapsamında; Eğitim süresince öğrencinin SGK (İş kazası ve meslek hastalığı ile Genel Sağlık Sigortası) primleri devlet tarafından karşılanırken; öğrenciye ödenebilecek en az ücretin tamamı tekrar işletmeye ödenecek. Eğitim süresi 4 yıl olan projede, öğrenci 11. sınıf sonunda yapılan beceri sınavında başarı göstermesi halinde "Kalfalık Belgesi", 12. sınıf sonunda yapılan beceri sınavında başarılı olması halinde Ustalık Belgesi ve Diplama sahibi olacağı belirtildi. Düzenlenen tanıtım toplantısına Yahşihan Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, Kırıkkale Organize Saniye Bölgesi Başkanı Nurettin Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu ve OSB’de faaliyet gösteren firma temsilcileri katıldı.

İlginizi Çekebilir

Kırıkkalespor için halk şenliği düzenlenecek

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale şehidini uğurladı

İlginizi Çekebilir

YILMAZER‘’HAYALLERİNİ YAZDI’’

Haber Yorumları

Yorum Yaz

43454

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#