• Dolar
    32.308
  • Euro
    34.778
  • Ç.Altın
    3.975
  • Altın
    2.398
KIRIKKALE
17°
05:46

Öğleye kalan Süre

Listeler İçin Son İki Gün

31 Mart 2024’te yapılacak Yerel Yönetimler Seçimi, Seçim Takvimine gire partiler bütün adaylarını 19 Şubat’ta Seçim Kurullarına vermek zorunda.


SADECE SULAKYURT VERİLDİ

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için seçim takvimi işlemeye devam ediyor. Seçim takvimine göre partiler Belediye Başkan Adayları, Belediye Meclis Üyesi Adayları ve İl Genel Meclisi adaylarını 19 Şubat 2024’te Seçim Kurullarına vermek zorunda. 19 Şubat’a iki gün kalırken partilerin büyük kısmı belediye başkan adaylarını belirledi. İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi listeleri için partiler çalışmalarını yaparken en geç pazartesi günü il seçim kurullarına verecekler. Şu ana kadar Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi Listeleri sadece Sulakyurt’ta Milliyetçi Hareket Partisi tarafından verilirken, diğer bölge ve partilerde liste çalışmaları devam ediyor.

LİSTELER SON HALİNİ ALDI

Özellikle Kırıkkale merkezde Ak Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Partisi seçime iddialı girerken parti içlerinde de liste savaşları yaşanıyor. Seçim sonuçları birbirine yakın olması durumunda meclis üye sayılarının yakın olması bekleniyor. Bu durumda seçim kazanacak Belediye Başkanının tek başına çoğunluk sağlayamayacağı öngörülüyor. Partiler büyük bir titizlikle liste çalışması yaparken, listelerin son haline yaklaştığı ve büyük ölçüde belirlendiği belirtiliyor. Partilerin bugünden itibaren İl Genel ve Belediye Meclisi üyelerini açıklamaya başlaması beklenirken, Pazartesi 17:00 itibarı ile süreç tamamlanacak.

İlginizi Çekebilir

Benzinin ardından bir indirim de motorine

İlginizi Çekebilir

YMP ilk kongresini yaptı

İlginizi Çekebilir

MECLİSTE KIRIKKALE VE ATATÜRK VURGUSU GÜNDEM OLDU

Haber Yorumları

Yorum Yaz

89400

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#