• Dolar
    32.450
  • Euro
    34.829
  • Ç.Altın
    4.091
  • Altın
    2.439
KIRIKKALE
26°
03:35

Öğleye kalan Süre

Kur'an bülbülleri Kırıkkale'de yarıştı

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından İmam Hatip Ortaokulları ve Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen mesleki yarışmaların il elemeleri başladı.


TÖRENLE BAŞLADI

Kırıkkale Millî Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Şube Müdürlüğünce koordine edilen yarışma, Şehit Alpaslan Yazıcı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin Konferans Salonu'nda düzenlenen törenin ardından başladı.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ AYDIN BAŞARILAR DİLEDİ

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından başlayan programda konuşan Millî Eğitim Müdürü Rıza Aydın, kentte düzenlenecek olan yarışmalara katılacak tüm öğrencilere başarılar dilediklerini belirtti.

Kentte 11 kategoride düzenlenecek olan yarışmalara 46 yarışmacı öğrencinin katılacağını aktaran Aydın, "Bakanlığımız Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalar bugün itibariyle şehrimizde de başlamış oldu. 3 gün sürecek olan yarışmalarda öğrencilerimiz mesleki becerilerini sergilemiş olacaklar. Finale kalacak yarışmacı öğrencilerimiz bölge yarışmalarında ilimizi temsil edecekler. Öğrencilerimizi şimdiden tebrik ediyor, emeklerinden dolayı da yönetici ve öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum." dedi.

“İNSANLARA BÜYÜK FAYDA SAĞLIYOR”

Din Öğretimi Şube Müdürü Osman Taşçı da konuşmasında, Kur'an-ı Kerim'i okumanın, onu anlamanın ve hayatımıza tatbik etmenin insanlara büyük fayda sağlayacağına dikkat çekti.

Yarışmanın birinci gününde kız imam hatip ortaokulları arasında düzenlenen "Genç Nida Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma" yarışması sonuçlarına göre,

-Şeyh Edebali İmam Hatip ortaokulu öğrencisi Meryem Hazım birinci,

-Şehit Alpaslan Yazıcı Kız İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ameena Adeep ikinci,

-Şehit Aydın Çopur İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Remziye Ekinci ise üçündü oldu.

Kız imam hatip ortaokulları hafızlık yarışmasında ise,

-Şeyh Edebali İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Rabia Serin, birinci oldu.

 

Yine liseler arası kız öğrenciler kategorisinde düzenlenen "Genç Nida Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma" yarışması sonuçlarına göre,

-Şehit Alpaslan Yazıcı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Meryem Adeeb Muhammed Said M.S. birinci,

15 Temmuz Şehitleri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ruba Ala ahmed A., ikinci,

Keskin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Aslınur Duman üçüncü oldu.

Kız Anadolu İmam Hatip Liseleri hafızlık yarışmasında ise,

15 Temmuz Şehitleri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Zarineh Yıldız birinci oldu.

BİRİNCİ OLANLAR KIRIKKALE'Yİ TEMSİL EDECEK

Kategorilerinde il birincisi olan öğrenciler, daha sonraki tarihlerde düzenlenecek olan bölge yarışmalarında Kırıkkale'yi temsil edeceği kaydedildi.

Yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödülleri Millî Eğitim Müdürü Aydın ile hayırsever iş insanı Haydar Laçin ve diğer davetliler tarafından verildi.

Ödül törenine, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Özden Temoçin, Memur-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yasin Pekuz, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ile diğer davetliler katıldı.

İlginizi Çekebilir

KALETEPE’nin ilk muhtar adayı Emani PERK oldu

İlginizi Çekebilir

iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de madeni yağ fabrikasında yangın

Haber Yorumları

Yorum Yaz

32334

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#