• Dolar
    32.595
  • Euro
    34.732
  • Ç.Altın
    4.268
  • Altın
    2.497
KIRIKKALE
25°
04:27

Öğleye kalan Süre

KÜLTÜR MERKEZİ HAYALİ GERÇEK OLUYOR

Uzun yıllar yılan hikayesine dönen Kültür merkezi yapılıyor diye Kırıkkale gündeminden hiç eksik olmayan Merkez nihayet start alıyor.


10 yıldır Kırıkkale’ye Kültür merkezi yapıyoruz yapılıyor vaatler son buluyor. 2022 yatırım planına alınan Kültür Merkezine 75 milyon liralık ödenek ayrıldı. 3 yıl önce yatırım planına dahil edilen Kültür merkezi Ödenek yokluğundan bir türlü hayata geçirilemiyordu

. Kültür Bakanlığı yatırımlar dairesindeki kaynaklarımızdan aldığımız bilgiye göre Kültür Merkezinin temeli bu yıl içinde temeli atılacak. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’nun sıkı takibi neticesinde ihale aşamasına gelen Eski Valilik binasının yerine yapılacak olan Kültür Merkezinde çok amaçlı Tiyatro, toplantı salonu sanat salonları Müzik Eğitim Merkezi El sanatları ve sinema Sergi salonu olacak merkezde ayrıca 700 araçlık birde yer altı kapalı oto parkta olacak.

Eski Vali Yunus Sezer, Milletvekili Ramazan Can, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve Ak Parti İl Başkanı Mustafa Kaplan’ın konuyla ilgili olarak birkaç sefer Kültür bakanı ile görüşmüşlerdi. Kırıkkale’nin Yakışmayan bir Kültür Merkezinde ve kültür Müdürlüğünün bulunduğu binanın İl Müdürlüğü olarak hizmet vermesi planlanıyor.

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de müstakil evde yangın paniği

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de başkanlar belli oldu

İlginizi Çekebilir

AK Parti’den Keskin çıkarması

Haber Yorumları

Yorum Yaz

76250

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#