• Dolar
    32.388
  • Euro
    34.788
  • Ç.Altın
    4.052
  • Altın
    2.435
KIRIKKALE
25°
03:48

İkindi'ye Kalan Süre

KRİZE İNAT

Yüksek enflasyon nedeniyle artan fiyatlar vatandaşı zor duruma sokarken Kırıkkale’de bir esnaf ayran parasına döner satıyor.


AHİLİK KÜLTÜRÜ

Yüksek enflasyon nedeniyle hayat pahalılığı vatandaşın belini bükmeye devam ederken Kırıkkale’de bir esnafın fiyat politikası görenleri şaşkına uğratıyor. Bankalar caddesinde Köksallar Yemek adlı işletme 15 Liraya yarım ekmek döner, 20 Liraya Pilav üstü döner satıyor. İşletme sahibi Uğur Köksal, Ahalılı olduğunu ve Ahi soyundan geldiğini belirterek, “Ülkemiz zor zamanlardan geçiyor. Burası dershaneler bölgesi, öğrenciler pahalılıktan ötürü evlerine gidene kadar yemek yemiyorlardı. Hayat her zaman para kazanmak üzerine kurulu değildir, Ahilik geleneğinde karlılık en son plandadır. Bizde genlerimize uygun bir şekilde formül bulduk ve fiyat politikamızı buna göre belirledik” dedi.

PRAKENDE SATIŞIMIZ YOKTU

Ayran fiyatına döner satarak dikkat çeken Köksal Yemek işletmecisi Uğur Köksal gazetemize yaptığı açıklamada “Biz aslında toplu yemek hizmeti veriyoruz. İş yerimizde toplu yemek pişiriyor, müşterilerimize ulaştırıyorduk. Parkende satışımız ise yoktu. İş yerimizin bulunduğu nokta dershanelerin yoğun olduğu bir bölge, fiyatların yüksekliğinden öğrencilerin akşama kadar yemek yemediklerini gördük. Bizde iş yerimizde döner hizmeti vermeye başlayarak düşük fiyatla döner satışına başladık. Dönerden işletmemizin hiçbir karı bulunmuyor. İşletmenin giderlerini döner maliyetine eklemedik. Sadece kendi giderleri üzerinden maliyet hesabı yaparak maliyet hesabına döner satıyoruz. Bu hizmetimizden 5 kuruş kar beklentimiz yok.” İfadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Konut satışında aşırı düşüş var

İlginizi Çekebilir

Çitçiye müjdeli haber

İlginizi Çekebilir

GÖREV DÖNÜŞÜ ŞEHİT OLDU

Haber Yorumları

Yorum Yaz

47309

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#