• Dolar
    32.501
  • Euro
    34.931
  • Ç.Altın
    3.976
  • Altın
    2.419
KIRIKKALE
22°
04:20

İmsak'a Kalan Süre

KKÜ ile Kırgızistan Üniversitesi arasında işbirliği

Uluslararası Kırgızistan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Profesör Dr. Baatırbek Akılbekov ve eşi Nazire Akılbekov, Kırıkkale Üniversitesi ziyaret etti.


Kırıkkale Üniversitesi Uluslararası Kırgızistan Üniversitesi ile ikili işbirliği anlaşması imzaladı. Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Profesör Dr. Ersan Aslan ile gerçekleşen görüşmeye, Rektör Yardımcıları Profesör Dr. Mehmet Başalan ve Profesör Dr. Erol Yılmaz, Genel Sekreter Dr. Öğretim Üyesi Şevket Evci, Dış İlişkiler Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Başer ile Uluslararası Kırgızistan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Profesör Dr. Baatırbek Akılbekov’un Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler bölümünde Türkiye Bursları ile eğitim görmeye hak kazanan kızı Akilia Akılbekov da katıldı.

İKİ ÜNİVERSİTE ARASINDA ÖĞRENCİ VE PERSONEL DEĞİŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLMESİ

Öğrenci Akilia Akılbekov’un Kırgız Kopuzu ve Demir Ağız Kopuzu çalmasıyla başlayan görüşmede Profesör Dr. Baatırbek Akılbekov Uluslararası Kırgızistan Üniversitesi hakkında bilgi verdi ve Kırıkkale Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Uluslararasılaşma faaliyetlerine büyük önem verdiklerini ve imzalanan ikili işbirliği anlaşmalarının aktif olarak devam etmesi için titizlikle çalışıldığını dile getiren Rektör Profesör Dr. Ersan Aslan, ziyaretleri dolayısıyla Rektör Yardımcısı Profesör Dr. Baatırbek Akılbekov’a teşekkür etti. Sıcak ve samimi bir ortamda geçen görüşmede iki üniversite arasında öğrenci ve personel değişimi gerçekleştirilmesi, ortak sempozyum düzenlenmesi ve proje çalışmaları yapılması konusunda fikir birliğine varıldı ve ikili işbirliği anlaşması imzalandı.

TÖMER VE İKİ ÜNİVERSİTE ARASINDA İŞBİRLİĞİ

Uluslararası Kırgızistan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Profesör Dr. Baatırbek Akılbekov, Rektör Profesör Dr. Ersan Aslan’a Kırgızistan’ın yerel kıyafeti Kırgız kaftan ve kalpağı hediye ederken Rektör Profesör Dr. Ersan Aslan ise Rektör Yardımcısı Profesör Dr. Baatırbek Akılbekov’a tarihi Çeşnigir Köprüsünün resmedildiği çini çalışmayı hediye etti. Görüşme sonrasında Rektör Yardımcısı Profesör Dr. Baatırbek Akılbekov ve ailesi Dış İlişkiler Başkanlığı ve TÖMER’ı ziyaret ederek uluslararasılaşma çalışmaları, TÖMER ve iki üniversite arasında Türkçe öğretimi ve Türk Edebiyatı ile ilgili yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

 

İlginizi Çekebilir

İyi Parti teşkilatlarına teşekkür

İlginizi Çekebilir

AK PARTİ KIRIKKALE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MEHMET SAYGILI OLDU

İlginizi Çekebilir

VEYSEL EROĞLUDAN TEKBIYIKOĞLUNA ZİYARET

Haber Yorumları

Yorum Yaz

64346

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#