• Dolar
    32.237
  • Euro
    34.995
  • Ç.Altın
    4.017
  • Altın
    2.442
KIRIKKALE
22°
02:39

Akşam'a Kalan Süre

Kırıkkale’nin o köyünde, ilginç muhtarlık yarışı!

Mitingler, konvoylar, ev toplantılar


Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesine bağlı Karaahmetli köyündeki muhtarlık seçimi ilginç bir yarışa sahne oluyor. Öyle ki, köyde bulunan iki muhtar adayı, belediye başkan adayı gibi çalışıyor.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere sayılı günler kala Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesine bağlı Karaahmetli köyünde muhtarlık seçimi, ilginç bir yarışa sahne oluyor. 755 seçmenin oy kullanacağı Karahmetli köyünde Muhtar Adayı Mehmet Sarıtaş ve Muhtar Adayı Yakup Çayır, belediye başkan adayı gibi çalışıyor. Her iki muhtar adayı da konvoylar, mitingler ve ev toplantıları düzenleyerek, seçmenden oy toplamaya çalışıyor. 

 Karaahmetli köyü, 2014 yılında 2 bin kişilik nüfusu sağlayamadığı için belde belediyesi statüsünden muhtarlık statüsüne düşürülmüştü. O dönemler belediye başkan adayı olan İsmail Çinkaya ise Karaahmetli’nin muhtarlığa düşürülmesinin ardından muhtar seçilmişti ve halen muhtarlık görevine devam ediyor. Ancak İsmail Çinkaya, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimde muhtar adayı olmadı.

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale-Ankara arası otobüs ücretine zam geldi

İlginizi Çekebilir

Otobüste uyuşturucuyla yakalandı

İlginizi Çekebilir

Mağdur çocuklar hayata Çocuk İzlem Merkezinde hazırlanıyor

Haber Yorumları

Yorum Yaz

96421

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#