• Dolar
    32.559
  • Euro
    34.971
  • Ç.Altın
    4.072
  • Altın
    2.434
KIRIKKALE
25°
08:13

Öğleye kalan Süre

KIRIKKALE’NİN DÜNYAYA AÇILAN YÜZÜ

Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Bal, Road Race Kırıkkale yarışları ile ilgili bilgiler vererek Kırıkkale’ye teşekkür etti.


100 YABANCI SPORCU YER ALDI

Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mali Müşavir Zafer Bal, Road Race yarışlarından ötürü Kırıkkale’ye teşekkür etti. Bal, yarışma hakkında bilgiler vererek “Elite Erkekler gurubunda 2 Etap yarış yapıldı. Birinci etapta 82 sporcu yer aldı, 142 km yarışıldı, yarışmaya 6’sı yurtdışından 14 takım katıldı. İkinci etapta ise 72 sporcu yer aldı, 165 km yarışıldı, yarışmaya 6’sı yurtdışından 14 takım katıldı. Genç Erkekler gurubunda da 2 Etaplı yarış yapıldı. Birinci etapta 31 sporcu er aldı, 100 km yarışıldı. Yarışmaya biri yurtdışından 5 takım katıldı. İkinci etapta ise 25 sporcu yer aldı, 125 km yarışıldı. Yarışmaya biri yurtdışından 5 takım katıldı. Yurtdışından 12 takım 100 sporcu yarışmalarda boy gösterdi” ifadelerini kullandı.

ÇOK ISRARCI OLDUK

Road Race yarışlarının Kırıkkale’de yapılma sürecine değinen Bal “Kırıkkale daha önce uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapmamıştı. Road Race Kırıkkale yarışları bu anlamda bir ilk olma özelliği taşıyor. Normal şartlarda bu çapta bir yarış alabilmek için ulusal 5-6 organizasyon yapılması ve tecrübe edilmesi gerekiyor. Kırıkkale’de yalnızca bir ulusal yarış yapılmıştı. As Başkanımız Bahattin Akyön ile birlikte tecrübe eksikliğine rağmen bu organizasyonu Kırıkkale’ye aldırmak için çok ısrarcı olduk. Sayın Valimiz Bülent Tekbıyıkoğlu’na çok teşekkür etmemiz gerekiyor. Organizasyon için gerekli bütün alt yapıyı organize etti. Çok emek verdi. Yarışmanın Kırıkkale’de yapılmasına olanak sağladı. Federasyonda bu istek ve birlikteliğe kayıtsız kalamadı ve Kırıkkale’de yapılmasına karar verdi.” Dedi.

TANITIMA BÜYÜK KATKI SAĞLADI

Yarışmaların Kırıkkale’nin tanıtımına büyük katkılar sunduğunu belirten Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Bal, “Kırıkkale’nin tanıtımına çok büyük katkı sunduğuna inanıyorum. Tarihi, kültürel yerlerimizin tanıtımı açısından çok değerli bir organizasyon oldu. Ulusal kanalların hepsinde yayınlandı, yabancı birçok medya organında yer buldu. Bu organizasyonların devamı gelmeli. Sayın Valimizde, As Başkanımız Bahattin Beyde Kırıkkale’nin tanıtımı için çok çaba harcıyorlar. Organizasyon yalnızca tanıtım açısından değil sportif, sosyal ve ekonomik anlamda çok katkı sundu Kırıkkale’ye. Ayrıca sporcular Kırıkkale’yi çok beğendiler, çok olumlu tepkiler verdiler. Sosyal medyalarında çok güzel duygularla Kırıkkale’yi paylaştılar. Bunların hepsi şehrimize katma değer sağlıyor” dedi.

YEŞİL TİK ALDIK

Yarışmaların çok başarılı geçtiğini ifade eden Bal “Organizasyon çok başarılı geçti. Yarış Direktörü UCI Komiseri yeşil tik verdi. Yeşil tik organizasyonun çok başarılı geçtiğini gösteriyor. Parkur çok iyiydi, burada yine Sayın Valimize ve Emniyet güçlerimize teşekkür etmemiz gerekiyor. Parkur güvenliği çok üst seviyedeydi, güvenliğe herkes hayran kaldı. Bu tür yarışmaların yeniden Kırıkkale’de yapılmasını sağlamak için elimizi aşırı güçlendirdiler. Baştan sona iyi planlanmış, tecrübe eksikliğine rağmen çok profesyonel yürütülmüş bir yarış gerçekleşti. Bahattin Beyin tecrübesi çok sorunu engelledi. Kırıkkale halkının ilgisi, teveccühü yarışı daha da güzelleştirdi.” İfadelerini kullandı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Road Race yarışmalarında katkısı bulunan herkese teşekkür eden Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Bal “Yarışma sonrasında hem federasyondan, hem sporculardan, hem yabancı temsilcilerden tam not aldık. Çok olumlu tepkiler aldık. Bu organizasyonun böyle başarılı bir şekilde geçmesini sağlayan emeği olan Sayın Valimiz Bülent Tekbıyıkoğlu nezdinde tüm kurum ve kuruluşlara, Bisiklet Federasyonu Başkanımız Emin Müftüoğlu ve As Başkanımız Bahattin Akyön nezdinde organizasyonda görev yapan tüm kardeşlerimize, Organizasyona tam destek veren tüm STK’lara ve Kırıkkale halkına, yarışmaların Kırıkkale’de yapılmasına karar veren Bisiklet Federasyonumuzun tüm yöneticilerine teşekkür ediyorum. İnşallah daha büyük organizasyona ev sahipliği yapacağız” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

28 BRANŞTA YAZ SPOR OKULLARI AÇILDI

İlginizi Çekebilir

Saatlere yeniden hayat veren adam

İlginizi Çekebilir

İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışması sonuçlandı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

49131

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#