• Dolar
    32.551
  • Euro
    34.886
  • Ç.Altın
    4.072
  • Altın
    2.442
KIRIKKALE
25°
02:0

İmsak'a Kalan Süre

Kırıkkale’de tatil zili çalıyor

Ülke genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de okullarda eğitim alan öğrenciler için yarıyıl tatili bugün başlıyor. Kırıkkale’de 4 bin 143 öğretmen. 47 bin 109 öğrenci bugün itibariyle tatile çıkacak ve 5 Şubat 2024 Pazartesi günü ders başı yapacak.


16 GÜNLÜK SÖMESTİR TATİLİ BAŞLIYOR

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda 2023-2024 Eğitim öğretim yılı 16 günlük sömestir tatili bugün başlıyor. Kırıkkale’de de gerçekleştirilecek karne dağıtımının ardından 243 okulda 4 bin 143 öğretmen 47 bin 109 öğrenci için sömestir tatili başlamış olacak. Eğitim öğretim yılı yarıyıl tatili, 22 Ocak Pazartesi günü başlayacak, 2 Şubat Cuma günü tamamlanacak. İkinci dönem, 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve 14 Haziran Cuma günü sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan-12 Nisan tarihleri arasında yapılacak. 2024-2025 eğitim öğretim yılı ise 9 Eylül'de başlayacak.

SINIFTA KALMA GERİ GELDİ

Bakanlık, bu yıl eğitim öğretim süreçlerinde bir dizi değişikliğe gitti. Mevzuat düzenlemeleriyle liselerde devamsızlık koşulları yeniden ele alındı, sınıf tekrarı yeniden uygulamaya konuldu ve açık öğretime geçişler zorlaştırıldı. Bu kapsamda açık liselere, sadece istisnai durumda olan öğrencilerin kayıtları yapıldı. Ayrıca liselerde öğrencilerin 50 ortalamayla sınıf geçebilmesine yönelik uygulamaya son verildi. Yıl sonu başarı puanı 50 olmak kaydıyla en fazla 1 dersten başarısız dersi bulunanların doğrudan bir üst sınıfa geçme kararı alındı. Liselerde artık devamsızlık affı da yapılmayacak. Özürsüz olarak yapılan her bir devamsızlık günü için öğrenciler, 1 saat fazla sosyal sorumluluk çalışması yapacak.

KEYİFLİ, EĞLENCELİ VE EĞİTİCİ ETKİNLİKLER YAPILDI

Diğer taraftan Kırıkkale’de de bu yıl okullarda ilk defa uygulanan etkinlikler gerçekleştirildi. Dönem sonu itibariyle hayata geçirilen yeni uygulamayla Kırıkkale’de bulunan her okuluda birbirinden renkli, eğitici ve öğretici etkinlikler düzenlendi. Yeni deneyimler kazanan öğrencilere, keyifli, eğlenceli ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak bir süreç yaşatıldı.

İlginizi Çekebilir

Dinek dağı Turizm merkezi oluyor

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de kaçakçılarla mücadele sürüyor

İlginizi Çekebilir

ALKOL VE EHLİYETSİZE CEZA YAĞDI

Haber Yorumları

Yorum Yaz

72179

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#