• Dolar
    32.258
  • Euro
    34.820
  • Ç.Altın
    3.987
  • Altın
    2.418
KIRIKKALE
19°
02:49

Akşam'a Kalan Süre

Kırıkkale'de salçalık domates fiyatı belli oldu

Yaz sonu yaklaşırken Kırıkkale'de salçalık domates satışı başladı. Peki Kırıkkale'de salçalık domatesin fiyatı ne kadar?


Ülkemizde 550 bin dekarlık alanda üretilen salçalık domates pazarda yerini almaya başladı. Yemeklerin vazgeçilmez tatlandırıcısı salça yapımı ağustos, eylül aylarında başlıyor. Salçalık domatesin piyasaya çıkmasıyla beraber ev kadınları pazara akın ederek en iyi domatesi seçme yarışına giriyor.

Normal domatesin aksine en güzel saçla uzun domatesten yapılıyor. Salçalık domatesin daha az su barındırması salçanın daha hızlı kıvam almasını sağlıyor. Fakat artan enflasyon ve maliyetler nedeniyle salçalık domatese de zam geldi. Kırıkkale'de geçtiğimiz yıl 3-5 TL arasında pazarda yer bulan domatesin bu yılki fiyatı merak ediliyordu.

Kırıkkale Kaletepe Mahallesi'nde bulunan Yeşilyurt Manav sahibi Ferhat Yeşilyurt salçalık domatesin bu yıl kaç TL'den satılacağı hakkında bilgi verdi. En iyi salçanın bu domatesten yapıldığını dile getiren Yeşilyurt: Geçtiğimiz yıla göre üretim ve yol maliyetlleri arttı. Doğal olarak fiyatlarda da artış yaşandı. Bu yıl salçalık domatesi 7-9 TL arasında satıyoruz. Manavımıza domatesler seçilerek özel olarak geliyor. Salça yapacak müşterilerimizi manavımıza bekliyoruz" dedi.

İlginizi Çekebilir

Bahçe duvarına çarpan otomobil ters devrildi: 2 yaralı

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de hastaneden kaçan hükümlü yakalandı

İlginizi Çekebilir

Tarihçiler Kırıkkale’de buluştu

Haber Yorumları

Yorum Yaz

65738

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#