• Dolar
    32.450
  • Euro
    34.829
  • Ç.Altın
    4.091
  • Altın
    2.439
KIRIKKALE
25°
02:52

Öğleye kalan Süre

KIRIKKALE’DE ÖRNEK YİNE BİR BAKANLIK PROJESİ BAŞLIYOR

Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneği olarak yürüteceğimiz “DEZAVANTAJLI KADINLARA YÖNELİK MULTİDİSİPLİNER UYGULAMALAR:BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ” İçişleri Bakanlığı tarafından kabul edildi.


Ülkemizin en son yaşadığı 6 Şubat Depreminden sonra Devlet ve Milletin ele ele olduğu sürece büyük zorlukları hep beraber atlatabildiğini gösterdiği afet çalışmalarında aktif olarak tüm STKLAR gibi destek veren Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneği, Kırıkkale Valiliği himayesinde  projenin hazırlık çalışma toplantılarını yapmaktadır. Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığı ile Kırıkkale Halk Eğitimi Merkezinin desteği ile Kırıkkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğr.Gör. Fatma Talia Yağız, Usta Öğreticiler Raziye Tekcan ve Ayla Baykal eşliğinde Şeyh Edebali imam Hatip Ortaokulunda iki proje atölyede öncelikle depremzede kadınlar ve şehit anneleri, gazi ve şehit eşleri, mağdur kadınlar, engelli anneleri yer alacaktır. Diğer atölyemiz ise depremzede kadınların Yahşihan devlet yurdunda çoğunlukla kalmasından dolayı Yahşihan Kaymakamlığı ve Kırıkkale Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Yahşihan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü desteği ile Yahşihan ADEM Merkezinde açılacaktır. Proje workshopları ve sergilerimiz için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı eski Kırıkkale Valisi Yunus Sezer tarafından ihtisas edilen, Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu tarafından destek olunan Yahşihan Obaköy Şehitler ve Gaziler Kültür Sanat Yuvası- “Yaşayan Müze”de hazırlıkları tamamlanmıştır.

Eğitimlere Proje ortağı Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinden Sosyal  Hizmet Bölümü öğretim üyelerinden  Prof.Dr. Hande Sahin, Doç.Dr. Hüsamettin Çetin ve Dr.Öğr.Üyesi Kübra Aslan hocalarla eğitimlere başladı. Eğitimlere yine Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim üyeleri Doç.Dr. Aygen Çakmak, Doç.Dr. Seda Sakarya, Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Akıncı Demirtaş, Araş.Gör. Mehmet GÜney, Dr.Öğr.Üyesi Nuray Öztürk ve Araş.Gör. Yavuz Selim Karasu ile devam ettiler. Projenin ortakları,  Kırıkkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi ve Sosyal Hizmet Bölümü, Kırıkkale MYO Radyo TV Bölümü, Fatma Şenses Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu İşetme Bölümü, Kadın Sorunları Araştırma Ve Uygulama Merkezi, Aile, Çalışma Ve Sosyal İl Müdürlüğü, Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü, Kırıkkale Halk Eğitim Merkezi Ve Akşam Sanat Okulu, Yahşihan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Yahşihan Halk Eğitim Müdürlüğü, Kırıkkale İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü, Kırıkkale Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü, Kırıkkale İl Müftülüğü, Kırıkkale Belediyesi Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği, Kırıkkale Şubesi Ve  Uluslararası Diriliş Harekatı Derneğidir.

Eğitimlerin ve atölye çalışmalarının bir yıl süre ile devam edeceğini belirten Proje Yürütücüsü Kırıkkale Üniversitesi Fatma Şenses Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dr.Öğr.Üyesi Müzeyyen Özhavzalı: “Projemizin İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünce  kabul edilmesinden dolayı  Dernek olarak çok mutlu ve gururluyuz, tüm üreten ve üretmek isteyen kadınlar adına çok teşekkür ederiz. “Üretimin iyileştirici gücünün”  özellikle depremzede kadınlarımızın sosyal hayata entegrasyonunda psiko-sosyal yönden destek vereceği düşüncesi ile üretim temelli birçok eğitimler ve faaliyetler yapılacaktır. Başta Kırıkkale Valimiz  Sayın Valimiz Bülent Tekbıyıkoğlu’na ve Kırıkkale Üniversitesi Rektörümüz Prof.Dr.Ersan Aslan’a ve tüm Proje ortaklarımıza, Değerli Dernek yönetim kurulu ve sevgili üyelerimize, değerli basınımıza  teşekkür ediyorum. Hazırlık aşamalarımızı tamamladık, eğitimlerimize başladık. İlerleyen süreçte diğer çalışmalarımızı paylaşmaya ve çalışmaya devam edeceğiz. Tüm halkımızı ve yüreği güzel insanları desteğe bekliyoruz” dedi.

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de bağ evinde hırsızlık

İlginizi Çekebilir

Kızık’’Kırıkkale’nin kaynaklarını açık olarak israf ediyor’’

İlginizi Çekebilir

Suç oranlarında yüzde 20’lik düşüş

Haber Yorumları

Yorum Yaz

87740

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#