• Dolar
    32.342
  • Euro
    34.834
  • Ç.Altın
    3.970
  • Altın
    2.379
KIRIKKALE
19°
01:50

Akşam'a Kalan Süre

Kırıkkale’de hindi, hala pazara çıkmadı

Yılbaşı sofralarının özel tatlarından hindinin satışı, geleneksel pazar yerlerinden e-ticaret sitelerine ile telefon siparişlerine taşındı. Kırıkkale semt pazarlarında hala satışa bile çıkmadı.


Her yıl Kırıkkale semt pazarlarına çıkarılan hindiler bu yılbaşına az bir zaman kalmasına rağmen hala semt pazarlarında yerini almadı. Edinilen bilgilere göre hindilerin semt pazarlarında satışa çıkarılmasının nedeni olarak fiyatının yüksek oluşuna ve vatandaşın alım gücünün yeterli gelmeyişine bağlanıyor. Yılbaşına hindi almayı düşünen ancak pazarlarda bulamayan çoğu vatandaşın Yayla Kasabında köy tavuğunu tercih ediyor.

Öte yandan geçmişte yeni yıl öncesinde şehir merkezlerinde de kurulan pazarlarda satılan hindi, artık hızlı tüketim talebini karşılamak amacıyla marketlerde, pişirmeye hazır şekilde tüketiciye sunuluyor

Konu hakkında görüşlerini aldığımız Yayla Kasabı İşletmecisi İbrahim Akyön ‘’Bir hindinin ortalama fiyatı yaşına, kilogramına ve satıldığı şehre göre 1-5 bin lira arasında değişiyor. Hindiler internette "genç", "organik köy", "gezen", "damızlık", "yılbaşı hindisi" gibi tanımlamalarla müşterilerin beğenisine sunuluyor’’

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de karla mücadele

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de Beethoven gecesi düzenlendi

İlginizi Çekebilir

Harun Ulusoy’dan şehit ailesiyle manevi iftar

Haber Yorumları

Yorum Yaz

58916

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#