• Dolar
    32.374
  • Euro
    34.973
  • Ç.Altın
    3.932
  • Altın
    2.325
KIRIKKALE
21°
02:58

Öğleye kalan Süre

Kırıkkale’de hac kafilesi dualarla uğurlandı

.


Kırıkkale’de, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek hacı adayları için uğurlama merasimi düzenlendi.
Hac kafilesinin hareketi öncesi, Nur Camii’nde düzenlenen uğurlama merasiminde 80 hacı adayının yanı sıra yakınları ve vatandaşlar katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan uğurlama merasiminde konuşan Müftü Vekili Dr. Ali Ünal, kutsal topraklara doğru yola çıkan hacı adaylarını tebrik etti.
Bu yıl 80 hacı adayının kutsal topraklara giderek hac farizasını yerine getireceğini anlatan Ünal, "Kırıkkale’mizden 80 hacı adayımız bu sene Cenabı Allah’ın Hz. İbrahim’in lisanıyla, ’gelsinler hac etsinler, beytimi tavaf etsinler’ diye yaptığı çağrıya kulak vererek müracaat ettiniz ve milyonlar içinden seçildiniz. Siz temsilcilerimizsiniz, siz sadece kendiniz için değil tüm Kırıkkale’yi temsilen oraya gidiyorsunuz. Hac meşakkatli bir yolculuktur. Peygamber efendimiz (Sallallahü teala aleyhi ve sellem) sadece hac ibadeti için ’ya rabbi bana kolaylaştır’ diyor" dedi.
Yapılan duanın ardından İl Müftü Yardımcısı Turan Arslanoğlu’nun başkanlığındaki hacı adayları, ilahi ve tekbirler eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı.

İlginizi Çekebilir

Liseli gençler Filistin için dua etti

İlginizi Çekebilir

5 ŞEHİT VAR

İlginizi Çekebilir

Salgın, öğrencilerde ve velilerde isteksizlik oluşturdu

Haber Yorumları

Yorum Yaz

92592

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#