• Dolar
    32.340
  • Euro
    34.879
  • Ç.Altın
    3.970
  • Altın
    2.390
KIRIKKALE
19°
02:59

İmsak'a Kalan Süre

Kırıkkale'de görme engellilerin dijital becerileri geliştiriliyor

Kırıkkale Görme Engelliler Eğitim Kültür Turizm Sağlık Spor Çevre Ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Adnan Çelik'in öncülüğünde düzenlenen toplantıya, Kırıkkale'nin önemli kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.


Kırıkkale Görme Engelliler Eğitim Kültür Turızm Sağlık Spor Çevre Ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Adnan Çelik ve Başkan yardımcısı Eyüp Demirbilek koordinesinde düzenlenen toplantı, Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Hamza Aygün, Umuda Yolculuk Derneği Başkanı Banu Doğan, Sivil Toplum İlişkiler İl Müdürü Servet Fırat, Diyanet İşleri Bakanlığı Kırıkkale Müftülüğü'nü temsilen Osman Kurgun, birçok dernek üyesi, davetli ve katılımcı ile gerçekleştirildi.

2006 YILINDAN BU YANA HİZMET VERİYOR

Kırıkkale Görme Engelliler derneği, 2006 yılında kurulmuş, 40% ve üzeri görme engeli bulunan vatandaşların üye olabileceği yerel bir sivil toplum kuruluşu olarak Kızılkanat İş Merkezi 3. Kat 252 numaradaki yerinde hizmet veriyor.

 

 

36 YETİŞKİN EĞİTİMİ PROJESİ ARASINA TÜRKİYE ULUSAL AJANSI TARAFINDAN 9. SIRADAN SEÇİLDİ

Kırıkkale Görme Engelliler Derneği, görme engelli bireyler için yurt dışı ve ulusal kaynaklı projeler geliştiriyor. Bu projeler görme engelli bireylerin, öz bakım becerileri kazanmasından bağımsız hareket eğitimlerine, toplumsal entegrasyonlarından bilgi ve belgeye kolay erişim sağlamalarını yardımcı olacak çok geniş bir yelpazeyi oluşturuyor. Dernek, daha önceden 4 ayrı AB projesinde bulundu. Görme Engelli Yetişkinlerin Dijital Becerilerinin Geliştirilmesi projesi de derneğin müstakil olarak yürüttüğü ve tamamen AB fonlarından finanse edilen bir proje olarak derneğin uluslararasılaşma kapasitesine yeni bir boyut getiriyor. Proje 2023 teklif çağrısı döneminde hazırlanmış olup Türkiye genelinde hibelendirilen 36 yetişkin eğitimi projesi arasına Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 9. Sıradan seçildi. Proje görme engelliler alanında hibe alan tek proje olarak hayata geçti.

3-9 MART TARİHLERİ ARASINDA GÖRME ENGELLİLERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRACAK FAALİYETLERDE YER ALACAK

Görme Engelli Yetişkinlerin Dijital Becerilerinin Geliştirilmesi Projesi çerçevesinde katılımcı üyeleri, konuşma özellikli akıllı telefonlarla navigasyon alarak bir yerden bir yere gitmeyi, akıllı telefon beyaz baston entegrasyonuyla yolunu daha kolay bulma yöntemlerini, sesli bilgisayarlarla yazılı dokümanlara erişebilme yollarını, uygulamalı bir yapılandırılmış kurs eğitimi faaliyetiyle Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bulunan bir görme engelliler okulunda öğrenecekler. Katılımcı üyelerin kazandıkları bilgi ve becerileri yurda döndüklerinde diğer üyelere de 30 saatlik bir seminer programı ile aktarma fırsatı bulacaklar. 3-9 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacak olan hareketliliğin görme engelli üyelerinin ve onların ailelerinin yaşam standartlarını bir üst seviyeye taşımasını amaçlıyor. Dernek olarak vizyonun başkalarından daha az yardım alan, kendi başına daha fazla ve daha çeşitli işler halledebilen görme engelli insanlar haline gelmiş bir üye profiline sahip olmak. Bu proje ile vizyonuna bir büyük adım daha yaklaşmış olacak.

İlginizi Çekebilir

Genç atlet, Yahşihan Belediyesi adına yarışacak

İlginizi Çekebilir

SALDIRIYI PKK ÜSLENDİ

İlginizi Çekebilir

'Atatürk’e Vefa Valizi' Kırıkkale’de

Haber Yorumları

Yorum Yaz

61413

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#