• Dolar
    32.414
  • Euro
    34.766
  • Ç.Altın
    4.001
  • Altın
    2.426
KIRIKKALE
25°
06:15

Öğleye kalan Süre

Kırıkkale'de fırsatçılar iş başında!

Her yıl olduğu gibi bu yılda 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı öncesi, bazı fırsatçılar yine ön plana çıktı.


Gıda başta olmak üzere birçok ürünlere zam uygulayan fırsatçılar, yüzde 10 ila 15 arasında fiyatlarda değişikliğe gidiyor. Vatandaş tam aksine indirim beklerken fırsatçılar Ramazan Ayında zam yapıyor!

MARKETLERE YÜZDE 20-25 OLARAK YANSIYOR

11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı’na artık sayılı günler kaldı. Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de ilk sahur 10 Mart Pazar günü gece yapılacak, 11 Mart Pazartesi günü ise ilk iftar yapılacak. 7’den 70’e bütün vatandaşı bu ay nedeniyle tatlı bir heyecan sararken, diğer bir taraftan ise gıda fırsatçıları sahada boş durmuyor. Gıda fiyatlarındaki artışlara bir de ramazan ayarı geldi. Toptancılarda bakliyat ve kahvaltılık ürünlere bu hafta başında ortalama yüzde 10-15 zam yapıldı. Bu zam marketlere yüzde 20-25 olarak yansıdı.

İKİNCİ BİR ZAM FURYASI YAŞANIYOR

Her yıl ramazan ayında ortaya çıkan ve gıda fiyat zamlarında fırsatçılık yapanlar, bu yıl da boş durmuyor. Ocak ayında asgari ücret ve emekli maaş artışlarının ardından gıda etiketlerine zam gelmişti. Ramazan ayı öncesi gıda ürünlerinde ikinci bir zam furyası yaşanıyor. Bu hafta başı itibarıyla toptancılarda bakliyat ve kahvaltılık ürünlerine yüzde 10 zam yapıldı. Toptancıların fiyat artışına perakendeciler de ayak uydurdu. Marketlerde bu aybaşı itibarıyla bakliyat, kahvaltılık, süt ve süt ürünleri grubuna yüzde 15 ilave zam yapıldı.

EKİPLER MARKETLERİ MERCEK ALTINA ALDI

Fahiş fiyatlara karşı, ekipler sahada denetimlerini sıklaştırdı. Ticaret İl Müdürlüğü, Zabıta ekipleri ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri marketleri mercek altına aldı. Son kullanma tarihi geçmiş ürünler başta olmak üzere, satın alınan fiyatlar ve raf fiyatları kontrol ediliyor. Yapılan kontrollerde belirlenen zam oranı dışında yüksek zam oranı uygulayan marketlere de idari cezalar uygulanıyor. Ekipler, fahiş fiyat artışının yapıldığı yerleri kurumlara bildirmelerini istediler.

İlginizi Çekebilir

Kırıkkaleli vatandaşlardan Ulusoy'a ziyaret

İlginizi Çekebilir

Gıda denetimlerinde sıfır tölerans

İlginizi Çekebilir

3 VATANDAŞIMIZ HAKKA YÜRÜDÜ

Haber Yorumları

Yorum Yaz

53287

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#