• Dolar
    32.418
  • Euro
    34.851
  • Ç.Altın
    4.001
  • Altın
    2.433
KIRIKKALE
25°
02:18

İmsak'a Kalan Süre

Kırıkkale’de Berat Kandili heyecanı

Kırıkkale İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar 24 Şubat Cumartesi günü idrak edeceğimiz Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.


İslam aleminin kandilini tebrik eden Müftü Yaşar, kandil dolayısıyla Kırıkkale’deki camilerde kandil özel programlarının düzenleneceğini söyledi.

CAMİLERDE PROGRAM DÜZENLENECEK

Berat Kandili dolayısıyla açıklamalarda bulunan Kırıkkale İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar “Dinî geleneğimizde af, merhamet ve mağfiret vesilesi olarak kabul edilen mübarek Berat Gecesini Cenab-ı Hakk’ın lütuf ve inayetiyle 24 Şubat 2024 Cumartesi günü idrak edeceğiz. Kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Berat, Müslümanlara kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla; hata, suç ve yanlışlardan kaçınmayı, günahlardan arınmayı; affedilmenin yanında affedici olmayı da, bağışlanma isteğinin yanında bağışlayabilme şuurunu da kazandırır. Berat, nurlu gölgesi üzerimize düşmeye başlayan Ramazan ayına bizi hazırlayan; diri bir zihin ve berrak bir gönülle aşama aşama kemale ulaştıran Rabbimizle, taat ve itaat zemininde buluşturan bir yakınlaşmadır” diye konuştu.

BU GECEDE PEYGAMBERİMİZ ÇOKÇA İBADET ETMİŞTİR

İl Müftüsü Yaşar “Mü’minler bu gecede ibadet ve taat ile meşgul olup, bir yıllık ömürlerinin muhasebesini yaparak mükemmel bir insan, olgun bir Müslüman olmak için gelecek günlerine ve hayat tarzlarına daha iyi bir düzen vermeye çalışırlar İslam âleminde Berat Gecesinin canlı tutulmasının sebebi; Hz. Peygamber (sav)’in bu gece birçok ashabın ve şühedanın medfun bulunduğu kabristana giderek müminlere ve şehitlere dua etmesinden ve bu gecede çokça ibadet etmesindendir. Hz. Aişe validemizin rivayetine göre; Peygamber Efendimiz (sav), Berat gecesini ibadet ile geçirmiş ve kıldığı namazın secdesinde: “Allah’ım, azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum. Ya Rabbi! Senden yine sana sığıyorum. Sen yücelerden yücesin, Seni layık olduğun şekilde medh-ü sena edemiyorum. Sana layık bir şekilde şükredemiyorum. Sen ancak kendini övdüğün gibisin” diye dua etmiştir”.

KIRILAN GÖNÜLLERİ ONARMAYA GAYRET EDELİM

“Her zamankinden daha çok birlik, beraberlik, yardımlaşma ve kardeşlik duygularını geliştirmeye ihtiyacımız olduğu bu günlerde Allah için aramızdaki dargınlıkları ve küskünleri kaldıralım. Birbirimize sevgi, hoşgörü ve iyiliklerle yaklaşalım, kırılan gönülleri onarmaya gayret edelim. Devletimizin bekası, milletimizin birlik ve beraberliği, vatanımızın her türlü tehlike ve felaketlerden muhafazası için dua edelim. Evlerimizi aile efradımız ile yapacağımız ibadetlerle şenlendirelim. Gece münasebetiyle başta Nur Camii olmak üzere tüm camilerimizde akşam ile yatsı namazı arasında tertip edilecek kandil özel programına ailece katılarak bu gecenin feyiz ve bereketinden en üst düzeyde istifade edelim. Bu duygu ve düşüncelerle 24 Mart Cumartesi günü idrak edeceğimiz Berat Gecesinin hayırlara vesile olmasını, bu mübarek gece vesilesiyle, milletimizin her türlü dert, sıkıntı, felaket, musibet ve hastalıklardan beri olmasını diliyor, Ramazan ayına, günah yüklerimizden arınmış olarak girebilmeyi, hesap gününde kurtuluş beratını alanlardan olmayı Yüce Allah'tan niyaz ediyorum” dedi.

 

İlginizi Çekebilir

YILMAZER:’KIRIKKALE’Yİ HAK ETTİĞİ SU ALT YAPISINA KAVUŞTURACAĞIZ!

İlginizi Çekebilir

MEHMET KOYUNCU'DAN BAYRAM MESAJI

İlginizi Çekebilir

Nur Camii tuvaletleri ihale ile kiraya verilecek

Haber Yorumları

Yorum Yaz

50683

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#