• Dolar
    32.471
  • Euro
    34.877
  • Ç.Altın
    4.072
  • Altın
    2.431
KIRIKKALE
25°
02:37

Öğleye kalan Süre

Kırıkkale şap hastalığıyla mücadele ediliyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, Hayvan Hastalıklarıyla Mücadele Programı doğrultusunda Şap hastalığına karşı her yıl rutin olarak uygulanan 2 doz aşı sayısını bu yıl ilk kez 3 doza çıkardı.


. Program kapsamında ilk dozu 29 Ocak-31 Mart arası ücretsiz yapılacak.

İlk dozu ‘baskın aşılama programı kapsamında 29 Ocak-31 Mart 2024 tarihleri arasında üreticilerden aşı bedeli alınmadan uygulayacağını duyurdu.

AŞI 29 OCAK-31 MART 2024 TARİHLERİ ARASINDA ÜCRETSİZ YAPILACAK

Tarım ve Orman Bakanlığı, Hayvan Hastalıklarıyla Mücadele Programı kapsamında bu yıl Şap hastalığına karşı alınan önlemleri artırıyor. Her yıl rutin olarak uygulanan aşı sayısını ilk kez üç doza çıkaran bakanlık, bu yılın planlamasını da duyurdu. Buna göre, ilk doz aşılamaları olan baskın aşılama programı, 29 Ocak-31 Mart 2024 tarihleri arasında üreticilerden aşı bedeli alınmadan gerçekleştirilecek.

 ŞAP HASTALIĞI İLE MÜCADELEDE ÖNEMLİ BİR ADIM

Aşılama programının İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından yürütüleceği belirtilirken, üreticilere hayvanlarını aşılatmaları konusunda çağrı yapıldı. Bu adımın, Şap Hastalığı ile mücadelede önemli bir adım olduğu vurgulanarak, hayvan sahiplerine ve ilgililere gerekli hassasiyetin gösterilmesi önemle duyuruldu.

İlginizi Çekebilir

Operasyon bölgesinde şehit düşen 9 askerlerimizin kimliği belli oldu

İlginizi Çekebilir

Vekil Ahmet Önal ret oyu verdi

İlginizi Çekebilir

Amatör spor kulüplerine malzeme desteği

Haber Yorumları

Yorum Yaz

70987

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#