• Dolar
    32.450
  • Euro
    34.829
  • Ç.Altın
    4.091
  • Altın
    2.439
KIRIKKALE
24°
02:26

Akşam'a Kalan Süre

Kırıkkale Gönüllüleri Birliği Haftalık Kamuoyu Bildirisi

Önceki haftalık basın bildirisinde Kırıkkale'nin kalkınması için sanayileşmeden bahseden Başkan Resul Akdağ’’ Bu hafta da modern tarımla kalkınma konusunda görüşlerimizi açıklayacağız.


Önceki haftalık basın bildirisinde Kırıkkale'nin kalkınması için sanayileşmeden bahseden Başkan Resul Akdağ’’ Bu hafta da modern tarımla kalkınma konusunda görüşlerimizi açıklayacağız. Kalkınma sanayileşme ve modern tarımla olur. Tarıma destek verilerek üretim seferberliği başlatmak lazım. Bunun için toprak, su ve iklimin önemi büyüktür. Kırıkkale coğrafyasında olan ekim alanlarının toprak analizleri yapılarak hangi toprakta ne çeşit bitki ve meyve yetiştirilmesinin uygun olduğu tespit edilir, son teknoloji makineleri de kullanılarak üretim en üst seviyeye çıkarılmış olur. Sulu tarımı geliştirmek için Kızılırmak'tan sonuna kadar faydalanmak lazım. Kızılırmak üzerinde sulama ile ilgili projeler geliştirmek gereklidir. Bir de şehrin ortasından geçen Çoruh deresinden faydalanılarak Delice'den Kızılırmak'a kadar olan bölgede yeteri kadar sulama göletleri, sulama kanalları yapılarak o bölgenin sulaması yapılır. Ayrıca ilaç ve kozmetik sanayisinde kullanılmak üzere tıbbi bitkiler yetiştirilir. Bu tıbbi bitkileri işleyen sanayi tesisleri kurularak Susuz tarımla üretilen bitkiler (buğday, arpa, yulaf vb.).Bunlarla birlikte hayvancılık da geliştirilerek. Böylece üretilen ürünler için et ve et ürünleri(sucuk, salam, sosis gibi), süt ve süt ürünleri(yoğurt, peynir, tereyağı, ayran gibi), ürünleri aynı zamanda yem, gübre, şeker, salça, konserve, meyve suyu, ilaç, kozmetik fabrikaları kurularak Kırıkkale'nin kendi ihtiyacını karşıladığı gibi fazla ürünlerini çevre illere dışarıya ihracat yapılır ve tarım sektöründe işsizlik önlenmiş olur. Üretilen ürünler de Kırıkkale'nin AVMlerinde ucuz fiyatla satışa sunulur. Ve böylece çiftçimiz zengin olur. Tarım sektöründe de işsizlik olmaz. Kırıkkale insanımız çiftçileriyle birlikte mutlu, güzel, yaşanabilen modern bir şehirde yaşarlar. Bütün bunları yapacak etkin ve yetkin yöneticileri görmek istiyoruz.

İlginizi Çekebilir

DEVLET KONUNUN ÜZERİNDE

İlginizi Çekebilir

43 ilin geçiş güzergahında trafik yoğunluğu

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Ağır Ceza Reisi ve Komisyon Başkanı Şengönül vefat etti

Haber Yorumları

Yorum Yaz

28447

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#