• Dolar
    32.430
  • Euro
    34.829
  • Ç.Altın
    4.091
  • Altın
    2.441
KIRIKKALE
26°

KIRIKKALE COVİD’E 5 CAN VERDİ

KIRIKKALE COVİD’E 5 CAN VERDİ


3217 aktif pozitif vakaya ulaşan Covid 19 salgınında Kırıkkale rekora koşarken Yüksek İhtisas Hastanesi’nde yoğun bakım ve servisi doluluk oranı maksimuma ulaştı. 2 yoğun bakım ünitesi tam dolarken tedbir olarak 3. yoğun bakımda hazır bekletiliyor. Servislerde de 65 hastanın tedavisi görürken  covid bağlı 5 hasta  can verdi. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre yoğun bakım hastalarının çoğunluğu aşısız ve 2, 3 doz aşı yaptırmayanlardan oluşuyor. 12 si yoğun bakımda  75 tedavi gören hastalarımızda aşısız kişilerin çoğunlukta olduğu ifade edildi.
Covid den Yüksek İhtisas Hastanesinde 75 kişinin hastanede tedavi gördüğü, tedavi görürken evde karantinada olan kişi sayısı düne göre artış gözlenirken il bazında hasta sayısının 3217  ulaştı. Günlük ortalama 500 e yakın yeni hastanın geldiği öğrenildi. 
İl Sağlık Müdürü Murat Ağırtaş vaka sayısının artmasından endişe duyduğunu ifade ederken aşı ve tedbirlerin önemine vurgu yaptı Ağırtaş “Aşıya biz çok önem veriyoruz. Halkımızın bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Hasta sayımız devamlı şekilde artmaktadır. Artan hastaların büyük bölümü aşısız veya tek doz yaptırmışlar. Covid ölümleri bizi derinden üzüyor. Devletimiz bu hastalıkla gereken mücadeleyi sonuna kadar yapıyor. Halkımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Lütfen maskesiz dolaşmayın, toplu yerlerden uzak kalın, sosyal mesafeyi koruyun, ellerinizi mutlaka dezenfekte edip, sık sık ellerimizi sabunla yıkayalım, alacağınız her önlem covid den bir adım uzak kalmak demektir. Aşı Aşı Aşı lütfen aşınızı ihmal etmeyin” dedi.

İlginizi Çekebilir

Memur ve Emekliye 3600 ek Gösterge Müjdesi!

İlginizi Çekebilir

250 BİNE HACI MURAT

İlginizi Çekebilir

Ergin’den Yiğit Hamza’ya daire sözü

Haber Yorumları

Yorum Yaz

15261

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#