• Dolar
    32.564
  • Euro
    34.929
  • Ç.Altın
    4.072
  • Altın
    2.443
KIRIKKALE
25°
02:54

İmsak'a Kalan Süre

KIRIKKALE CAYIR CAYIR YANIYOR


Kırıkkale de 42 dereceyi gören aşırı sıcaklarda vatandaşlar cayır cayır yanıyor.Aşırı sıcaklardan korunmak için uygulayabileceğiniz bazı yöntemler

Bunaltıcı sıcakların baş göstermesi ile birlikte uzman hekimlerden uyarılar gelmeye başladı. Belli saatlerde dışarı çıkılmaması gerektiğine dair uyarılarda bulunan uzmanlar sıcaktan korunmanın yöntemlerini anlattı. İşte kavurucu sıcaklardan korunmak için yapabilecekleriniz…

Kavurucu sıcaklar kapımızda… Aşırı sıcaklardan korunmak için uygulayabileceğiniz bazı yöntemler

Sıcak havanın kapımıza dayanması ile birlikte uzmanların üst üste uyarıları da gelmeye başladı. Sıcak çarpmasına karşı belirli saatlerde dışarı çıkılmaması gerektiğine vurgu yapan uzmanlar nasıl korunabileceğine dair yöntemleri de anlattı.

UZMANLAR yüksek risk grubu içerisinde yer alan vatandaşların sıcaklığın yüksek seviyelere ulaştığı saatlerde dışarıya çıkmamalarını önerdi. Sıcak çarpması, vücut sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı, Hipertermi olarak da bilinen ciddi bir klinik durumdur.Yaşlılar ve çocuklar; diyabet hastalığı, yüksek tansiyon, kalp hastalığı, astım gibi kronik rahatsızlıkları olanlar sıcak çarpması için yüksek risk grubundadır. Bu gruptakilerin gün içinde sıcaklığın yüksek seviyelere ulaştığı saatlerde dışarıya çıkmamalarını öneriyoruz.

SICAKTAN KORUNMAk İÇİN UYGULAYABİLECEĞİNİZ YÖNTEMLER

1.Risk grubundakiler 10.00-16.00 arası güneş altında yüksek sıcağa maruz kalmamalıdır.

2.Sıcak havalarda açık renkli, sentetik olmayan, ince yazlık kıyafetler tercih edilmelidir.

3.Güneş altında şapka, şemsiye ve güneş gözlüğü kullanılmalıdır.

4.Sıcak havalarda su tüketimi artırılmalıdır.

5.Daha sık ılık duş alınmalıdır. Bunun mümkün olmadığı durumlarda ayaklar, eller, yüz ve ense soğuk suyla ıslatılmalı veya silinmeli.

6.Yorucu fiziksel aktivitelerden uzak durulmalıdır.

7.Hava sıcaklığının yüksek olduğu saatlerde özellikle alkollü içecekler ve ağır yemeklerden uzak durulmalıdır.

8. Kahvaltıda az yağlı peynirler, zeytin ve taze sebzeler bulunmalı, kafein içeren içecekler yerine de süt, meyve suyu, ıhlamur ve kuşburnu gibi bitki çayları tercih edilmeli.

9. Yağlı besinlerin ve yağda kızartmaların tüketiminden kaçınılmalı, yemeklerde bitkisel sıvı yağlar kullanılmalı. Her gün en az 2-2,5 litre sıvı tüketilmeli, soğuk ve buzlu içecekler tercih edilmemelidir.

İlginizi Çekebilir

MEHMET KOYUNCU'DAN BAYRAM MESAJI

İlginizi Çekebilir

Depo Komutanlığı inşaatında sona yaklaşıldı

İlginizi Çekebilir

Otomobilin akaryakıt deposu kapağından uyuşturucu çıktı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

11884

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#