• Dolar
    32.450
  • Euro
    34.829
  • Ç.Altın
    4.091
  • Altın
    2.439
KIRIKKALE
24°
01:33

İkindi'ye Kalan Süre

Kırıkkale Bilim Merkezi’ni 10 bin öğrenci ziyaret etti

Kırıkkale Belediyesi Bilim Merkezi'ni açıldığı günden itibaren 10 bin öğrenci ziyaret etti. Çevre illerden de merkeze yoğun ilgi var.


Kırıkkale Belediyesi Bilim Merkezinde çocukların çok farklı konularda kendilerini geliştirdiklerini ve çok güzel bilgiler edindiklerini söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Bilim Merkezinin açıldığı günden bu tarafa 10 bin öğrencinin ziyaret ettiğini söyledi.

ÇOCUKLARDA ÖĞRENİYOR BİZDE

Kırıkkale Belediyesi Bilim Merkezi fikrinin çıkış noktasını gazeteciler ile paylaşan Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “Çocuklarımız buralarla ilgilenir mi ilgi alanlarını keşfedebiler mi diye düşündük. Bilim Merkezimizi tamamlayıp hizmete açarak çocukların kendilerini keşfetmelerine katkı sağladıysak ne mutlu bize” ifadesini kullandı. Başkan Saygılı “ Çocuklarımız burada çok güzel şeyler öğreniyorlar. Bizler bile bilediğimiz bir çok şeyi öğreniyoruz. Galaksi uzay sonsuzluk. Bizim bilgilerimiz kısıtlı. Galaksiyi keşfediyorlar, yıldızları öğreniyorlar. Ayın en önemli görevlerinden birisinin dünyayı korumak olduğunu öğrendik. Bütün bunları çocuklarımızın öğrenmesine vesile olabiliyorsak, çocuklarımızı bilime yönlendirebiliyorsak ne mutlu bize” dedi.

İNTERNETTE BULDUKLARINA DOKUNMA FIRSATI VERİYORUZ

Başkan Saygılı “Çocuklarımızın bilim merkezine geldiklerinde sordukları şeylere şaşıyoruz. Bilim merkezimizde çocuklarımıza; internette buldukları bilgilere dokunma fırsatı veriyoruz. Eğitim guruplarımız var. Çocuklarımız yaş guruplarına göre geziyorlar. Çocuklarımızın hangi alanda ilgisi daha yoğunsa o alanda daha fazla vakit geçiriyor. Çocuklarımızın halkımızın ilgisi yoğun. Dış vilayetlerden de ilgi son derece yoğun. Buda bizleri mutlu ediyor. Bugüne kadar 250 okul gurubunda 10 bin 126 öğrenci bilim merkezimizi ziyaret etti. 3 bin civarında da normal ziyaretçimiz oldu” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Yılmazer’den Tiryaki’ye Taziye Mesajı

İlginizi Çekebilir

Takla atan otomobil şarampole devrildi

İlginizi Çekebilir

“Türk Metal Üyesi yine kazanacak”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

11851

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#