• Dolar
    32.247
  • Euro
    34.802
  • Ç.Altın
    3.984
  • Altın
    2.409
KIRIKKALE
21°

Kırıkkale adaylarını 3 süreçten geçirecek

AK Parti yerel seçimler için aday adaylarının ismini 3 süreçten geçirecek. Temayül yoklamaları ile başlayan süreç aday belirleme komisyonunun, Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan'ın görüşlerini raporlaması ile son bulacak.


En doğru adayın belirlenebilmesi için aday adayları süreçten geçecek.

Bu süreçlerin ilki 26 Kasım'da Kırıkkale'de dahil bütün illerde yapılan temayül yoklamaları oldu. İl Başkanları ve teşkilat mensupları ile görüşme yapıldı. Kırıkkale İl Başkanı Engin Pehlivanlı görüşlerini bildirdi. Ardından ikinci ve en önemli sürece geçildi. İl bazında kamuoyu yoklamaları yapılıyor. Halkın nabzı ölçülüyor. Mevcutta görev yapan belediye başkanlarında karşı vatandaşın tutumu belirleniyor.

MİLLETVEKİLİ MUSTAFA KAPLAN'A SORULACAK

Son aşama olarak aralık ayının ilk haftalarında aday tespit komisyonları kurulacak. Komisyonlar her şehrin milletvekilini genel merkeze çağırarak, adaylar hakkındaki görüşünü ve kentteki karşılığını soracak. Komisyon çalışmaları adaylar ilan edilene kadar sürecek.Bu doğrultuda Kırıkkale ve ilçelerin adaylarının belirlenmesinde ilk aşama 26 Kasım'da temayül yoklamaları ile başlamıştı. Şimdi sırada anket sonuçları var. Anket sonuçlarının ardından AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan'ın, merkez ve 8 ilçenin belediye adayları için görüşleri alınacak. Kurulan aday belirleme komisyonlarında Milletvekili Mustafa Kaplan'ın görüşleri raporlanarak değerlendirilecek.

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale İl Göç İdaresi'ne yeni müdür

İlginizi Çekebilir

CANLI YAINDA HALK SORUYOR TÜRKYILMAZ CEVAPLIYOR

İlginizi Çekebilir

ÇOCUKLARIN HAYALLERİNİ GERÇKLŞTİRİYOR

Haber Yorumları

Yorum Yaz

28363

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#