• Dolar
    32.368
  • Euro
    34.787
  • Ç.Altın
    3.976
  • Altın
    2.408
KIRIKKALE
22°
04:44

Öğleye kalan Süre

Karakeçili’de ‘Uyuz’ seferberliği

Kırıkkale’nin Karakeçili ilçesinde uyuz hastalığı nedeniyle İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi öğrencilere ve vatandaşlara ‘uyuz hastalığı’ hakkında bilgilendirmede bulunulmasına karar alında.


UYUZ HASTALIĞI

Karakeçili İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Kaymakam Ali Can Uludağ başkanlığında toplandı. İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi toplantıda, ‘Uyuz hastalığı’ Karbonmonoksit (soba) Zehirlenmeleri ve ‘Şebeke Suları’ hakkında görüşmelerde bulunuldu. Mecliste alınan karar, Karakeçili Kaymakamlığı tarafından paylaşıldı. Toplantıda, “Uyuz hastalığı hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezince öğrenci ve halka yönelik eğimlerin verilmesine” karar alındı.

 SOBA ZEHİRLENMELERİ

İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisince alınan diğer kararlarda ise; “Karbonmonoksit Zehirlenmeleri Hakkında; 30.11.2023 tarih ve 2023/11 Sayılı İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclis Kararında "Karbonmonoksit Zehirlenmeleri "hakkında alınan karaların kış ayları boyunca uygulanmasının devam edilmesine” Şebeke Suları İle İlgili ise, “Su depolarının tabanında çamur, mil birikimi oluşması muhtemeldir ve yılda iki kez temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi gerekmektedir”

ŞEBEKE SULARI 

“Su depolarının kontrol edilerek tabanında çamur birikimi oluşmuş depoların temizliğinin yaptırılmasına, Klorlama cihazlarının sık sık kontrol edilerek arızalı olan cihazların acilen tamir ettirilmesine, Sıvı kloru kalmayan cihazlara klor temininin yapılarak klorlamanın kesintisiz olarak yapılmasının sağlanmasına, Su depolarının günün 24 saati şebeke uç noktalarında sudaki serbest klor seviyesi 0,2-0,5 ppm'nin altına düşmeyecek şekilde otomatik klorlama cihazları ile klorlanmasına, otomatik klorlama cihazlarının çalışır durumda olup olmadığının Belediye Başkanlığı ve İlçe Özel İdare Müdürlüğünce kontrol edilmesine ve eksikliklerinin giderilmesine” kararı alındı.

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de metruk binalar denetlendi

İlginizi Çekebilir

Sungur: Vatandaş projelere baksın

İlginizi Çekebilir

Yüzde 75 hibeyle 500 ton tohum dağıtıldı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

35317

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#