• Dolar
    32.324
  • Euro
    34.981
  • Ç.Altın
    3.983
  • Altın
    2.397
KIRIKKALE
26°
08:17

Öğleye kalan Süre

İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. yılı kutlandı

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Kırıkkale Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.


İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Kırıkkale'de Kültür Merkezi’nde yapıldı. Programda resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Öğrencilerin hazırladığı oratorya gösterisi sahnelendi.

YOĞUN KATILIM

Kırıkkale Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleşen programa Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Garnizon Komutanı Mehmet Ali Durmuş, İl Jandarma Komutanı Barış Cücen, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Gencay, İl Milli Eğitim Müdürü Rıza Aydın, Ak Parti İl Başkanı Engin Pehlivanlı, CHP İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ, çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.

AKİF BİZE BİR İSTİKAMET ÇİZİYOR

Beşir Atalay İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yusuf Eren Tuncay kuranı kerim tilaveti gerçekleştirdi. Ardından protokol konuşmalarıyla devam eden programda ilk olarak Mehmet Makas söz aldı. İstiklal Marşı yazarı Mehmet Akif Ersoy'u anan Vali Makas konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Akif aslında bize hem tarihimizi anlatıyor hem de bize bir istikamet çiziyor. Öncelikle bu milletin nereden nereye geldiğini ne mücadeleler verdiğini unutmayacağız. Akif hürriyeti, mücadeleyi anlatıyor. Bu millet kutlu yürüyüşünde adalet ve hakkın temsilcisi oldu. Bizim ceddimiz gittiği her yerde hoşgörüyü yaymıştır. Biz de bu istikamette yürüyeceğiz. Akif bize bir ve beraber olmayı da da anlatıyor. Birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz gereken çok hassas dönemlerden geçiyoruz. Bizler Atatürk'ün bize emanet ettiği bu ülkede misak-ı milli sınırları içerinde bir ve beraber hareket ederek yaşayacağız. Beraberce muasır medeniyetlere doğru yürüyüşü sağ salim tamamlayacağız." Konuşma sonunda salonda bulunan gençlere seslenen Vali Makas, Sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Misak-ı milli sınırları içerisinde olmazsa olmazınız vatanımız milletimiz olsun. Türk kimliğini unutmayın" dedi.

Vali Makas'ın konuşmasının ardından İstiklal marşı okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Ardından Süleyman Demirel Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratorya gösterisi sahnelendi.

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale İyi Parti'de toplu istifa yaşanıyor

İlginizi Çekebilir

İl İstihdam Kurulu toplandı

İlginizi Çekebilir

Askeri Ceza Kanununa Muhalefet Şüphelisi Yakalandı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

90267

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#