• Dolar
    32.183
  • Euro
    34.982
  • Ç.Altın
    4.105
  • Altın
    2.505
KIRIKKALE
31°
07:48

Öğleye kalan Süre

İşsizlik maaşı ne kadar oldu?

İşsizlik maaşları, her yıl asgari ücret zammına göre revize ediliyor. Son güncellemeye göre, işsizlik maaşı miktarları önemli bir artış gösterdi.


Yeni düzenlemeye göre, işsizlik maaşı en düşük 7 bin 940 TL, en yüksek ise 15 bin 880 TL olarak uygulanacak.

Her yıl düzenlenen asgari ücret zammıyla paralel olarak işsizlik maaşları da revize ediliyor. En son yapılan güncelleme ile işsizlik maaşlarında önemli bir artış yaşandı. Yeni düzenleme kapsamında, işsizlik maaşı miktarları daha önceki rakamlardan önemli ölçüde yüksek olarak belirlendi. Güncellemeye göre, işsizlik maaşı en düşük seviyede 7 bin 940 TL, en yüksek seviyede ise 15 bin 880 TL olarak uygulanacak.

Önceki uygulamada en düşük işsizlik maaşı 5 bin 325 TL, en yüksek ise 10 bin 650 TL olarak belirlenmişti. Ancak yeni düzenleme ile birlikte işsizlik maaşı miktarları önemli ölçüde yükseldi. Bu değişiklik, işsiz kalan bireylere daha fazla destek sağlanmasını amaçlıyor. İşsizlik maaşı, sigortalı çalışanların işsiz kaldıkları dönemde belirli bir süre boyunca alabilecekleri özel bir destektir. Aylık işsizlik maaşı miktarı, brüt asgari ücretin yüzde 40'ından az olamazken, yüzde 80'ini geçemiyor.

İŞSİZLİK MAAŞI KAÇ TL OLDU?

İşsizlik maaşı en düşük 5 bin 325 TL en yüksek 10 bin 650TL olarak uygulanıyordu. Yeni işsizlik maaşı en düşük 7 bin 940, en yüksek 15 bin 880 TL oldu.

İŞSİZLİK MAAŞI NASIL HESAPLANIYOR?

Günlük işsizlik ödeneği, sigortalının son dört aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının %40’ı olarak hesaplanıyor. Bu şekilde hesaplanan işsizlik ödeneği miktarı, aylık asgari ücretin brüt tutarının %80’ini geçemiyor. İşsizlik ödeneği damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaz.

İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURU ŞARTLARI

Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine başvurmak gerekmektedir. Başvuru, İŞKUR birimine şahsen gelerek veya elektronik ortamda www.iskur.gov.tr adresinden yapılabilir. Mücbir sebepler dışında 30 gün içerisinde başvurulmaması halinde, başvuruda gecikilen süre, toplam hak sahipliği süresinden düşünülüyor.

İşsizlik ödeneğinin ödenebilmesi için sigortalı işsizlerin iş almaya hazır durumda olması gerekiyor. İşsizlik ödeneği başvurusu ile kişinin iş arayan kaydı yapılmakta veya güncelleniyor. Böylece sigortalı işsizlerin danışmanlık, işe yerleştirme ve mesleki eğitim hizmetlerini alması sağlanıyor. Dolayısıyla, vekâletname ile başvuru yapılması imkanı bulunmuyor.

– Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak,

– Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak,

– Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,

– Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak.

İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR SÜRE VERİLİYOR?

Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde;

600 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 180 gün,

900 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 240 gün,

1080 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 300 gün,

süre ile işsizlik ödeneği veriliyor.

İlginizi Çekebilir

İŞKUR Kırıkkale'de 400 işçi alacak

İlginizi Çekebilir

MHP’li Yılık’tan ’Tezkere’ açıklaması

İlginizi Çekebilir

ŞAMPIYONA SONA ERDİ

Haber Yorumları

Yorum Yaz

54868

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#