• Dolar
    32.292
  • Euro
    34.694
  • Ç.Altın
    3.976
  • Altın
    2.409
KIRIKKALE
22°
07:34

Öğleye kalan Süre

Hüseyin Cengiz’le enine boyuna futbol

Kırıkkale Büyük Anadoluspor alt yapısı sorumlusu Hüseyin Cengiz, “hedefimiz ve önceliğimiz her zamanki gibi kulübümüzü en iyi şekilde temsil ederek profesyonel takımımıza oyuncu yetiştirmek” dedi.


Kırıkkale Büyük Anadoluspor alt yapı teknik direktörü, A takım için sporcu yetiştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Kırıkkale Büyük Anadoluspor alt yapı teknik direktörü Hüseyin Cengiz çalışmalar hakkında açıklamada bulundu. Cengiz, “Oynayacağımız takımların grup gururları önümüzdeki hafta içerisinde belli olacağını ve maçların 23 Eylül veya 30 Eylül’de başlayacağı bekliyoruz o ana kadar en iyi bir şekilde hazırlanarak devam edeceğiz” diye konuştu. 

ÇOK ÇALIŞMALIYIZ

Hedeflerinin ve önceliklerinin her zamanki gibi Kırıkkale Büyük Anadosupor’a en iyi şekilde temsil edecek sporcular yetiştirmek olduğunu vurgulayan Cengiz, “Bazen eleştirilere maruz kalıyoruz niye çok oyuncumuz yerli oynamıyor diye unutmayalım Kİ bizi mazisi süper lig görmüş MKE Kırıkkalesporla karıştırıyorlar kulübümüzün profesyonellik te geçmişi bir kaç yıllık olan bir takımımız buna rağmen oldukça yol kat ettik. Yeter mi? tabi ki yetmez ama şu bilinmeli ki A takıma futbolcu kazandırmak öyle hemen olmuyor. Belirli bir süreçlerden geçmemiz ve akademik liglerde devamlı olmanız gerekiyor. Azim ve sabır gerektiriyor” dedi. 

TEŞEKKÜR EDERİM

Cengiz konuşmasının devamında, “Bugüne kadar statü gereği 2001 doğumdan 2009 doğumlu Olana kadar aramızdan ayrılan ve su anda bizle devam etmekte olan sporcularımızın emekleriyle kulübümüze kazandırmış oldukları kupalarına ve emeklerinden dolayı teşekkürü mü bir borç bilirim. Bugüne kadar göreve geldiğimiz 4 yıl içerisinde oyuncu seviyemizi 29 dan 140 sporcuya ve 5 kategoride kulübümüzü temsil durumuna geldik 1 yılımız pandemi nedeniyle oynanmayıp kalan 3 senede ise ilimizde oynanan kategoriler de ise Ekibimizle uyumlu bir çalışma neticesinde 4 şampiyonluk 1 ri ikinci olmak üzere 5 kupa kazandırmış bulunmaktayız”

3 SPORCU KAZANDIRDIK

Gelişim ligleri hakkında da bilgi veren Cengiz, “Bu yıl statü gereği ligde 2004 doğumlu 3 kontenjan oyuncu ile 2005 ve 2006 doğumlu oyuncular oynatıla bilmektedir. Grubu ilk ikide bitiren takımlar play off oynayarak bir üst tur olan Elit B ye yükselmektedir. Futbolcuların gelişimleri için ne kadar fazla takımla temsil etme durumumuz olursa oyuncu gelişimleri de o kadar daha iyi olmaktadır. Geldiğimiz günden bu güne kadar profesyonel takımımıza 3 sporcu kazandırmış bulunmaktayız Ancak biz daha bu liglerde emekleme devresindeyiz çünkü tüm geçmişimiz bu liglerde 3 yıl rakiplerimiz ise en azı 10 ila 40 yıl dan fazla mücadele eden takımlardan oluşmaktadır. Gruplarımızda genellikle 2 lig takımları daha fazla bulunmakta ve onlarla mücadele vererek onların seviyesine bir an önce çıkmaya çalışıyoruz”

TEKNİK HEYETE TEŞEKKÜR EDERİM 

Cengiz, “Türkiye futbol federasyonu 2023-2024  sezonun da gelişim ligi U 19 kategorisinde ilimizi temsil edecek olan alt yapımız gelişim liglerinde üçüncü sezonumuza planlı programlı bir şekilde başlamış bulunmaktayız. Futbolcularımızın gelişimi için oldukça önemli olan bu ligde mücadele etmek için bize bu imkanları sağlayan Alt tapi sorumluyuz Zeki Utku ve yönetim kurulu Başkanımız Şeref Akbal’a Teknik heyetim ve sporcularım adına teşekkür ediyorum” dedi.

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Vali Tekbıyıkoğlu’na veda etti

İlginizi Çekebilir

Kapatılan köy okulları, ’köy yaşam merkezi’ olarak hizmet verecek

İlginizi Çekebilir

BARANDAN SERT AÇIKLAMALAR

Haber Yorumları

Yorum Yaz

96703

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#