• Dolar
    32.342
  • Euro
    35.114
  • Ç.Altın
    4.045
  • Altın
    2.240
KIRIKKALE
14°
02:24

İkindi'ye Kalan Süre

HAYATA DEĞER KATAN KADINLAR

Saadet Partisi Kırıkkale İl Teşkilatı, kadınlara yönelik ‘Hayata Değer Katan Kadınlar’ isimli bir program düzenledi. Saadet Partisi il binasında düzenlenen programda 4 ayrı kategoride, 4 ayrı kadına plaket verildi.


4 KADIN ONURLANDIRILDI

Saadet Partisi Kırıkkale İl Teşkilatı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün hemen ardından kadının toplumdaki değerini anlatabilmek için ‘Hayata Değer Katan Kadınlar’ isimli bir program düzenledi. 4 ayrı kategorinin bulunduğu ve 4 ayrı kadına plaket verildiği programda, Akademisyen kategorisinde Dr. Öğr. Gör. Müzeyyen Özhavzalı, İyilik kategorisinde Yasemin Akdeniz, Girişimcilik kategorisinde Ülkü Çıtak ve Annelik kategorisine Züleyha Toprak plakete layık görüldü. “KADIN

'KADIN DÜNYAYI İHYA EDER”

Kadınların toplumun inşasında büyük bir öneme sahip olduklarını belirten ve kadınların karşılaştıkları zorluklara değinen Saadet Partisi Kırıkkale Kadın Kolları Başkanı Yasemin Çakır, programda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Kadın, toplumun inşasında büyük pay sahibidir. Anne olarak, öğretmen, doktor, mühendis, gazeteci, yazar-çizer, bilim insanı olarak, fabrikada işçi, tarlada köylü, pazarda esnaf, ticaret erbabı, iş kadını, yönetici olarak, toplumun her alanında çalışan, üreten, iradesini; kimsenin etkisinde kalmadan, her türlü baskının dışında, özgür ve özgün şekilde ortaya koyan kadınlar, daha güzel bir yarını şekillendirecek en önemli unsurdur. Sahip olduğu özelliklerin farkında ve bu potansiyelini; iyinin, güzelin, faydalı ve doğru olanın gerçekleşmesi için kullanan kadın dünyayı imar eder, medeniyeti inşa eder, toplumu ihya eder”

“ÜLKEMİZİNİ GELİŞMESİNDE KADINLARIN ELİ VARDIR”

“Adaletin hâkim olduğu gelişmiş bir toplum için, kadınların etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabilmeleri büyük önem taşımaktadır. Biz, kadınların, çocukların gençlerin ve bütün vatandaşlarının geleceğe umutla baktığı, toplumsal barış ve huzurun tesis edildiği, insan onuruna yakışır bir yaşam tarzının hüküm sürdüğü mutlu bir ülkeyi hedefliyoruz. Tarihe baktığımızda da görüyoruz ki ülkemizin gelişmesinde kadınlarımızın büyük katkıları olmuştur.”

“KADIN DAHA DOĞARKEN, ÖN YARGILARINA MUHATAP OLMAKTA”

“Kadının eğitimini, sağlığını, sosyalleşmesini ve üretime katılmasını sağlamak, bunların önündeki engelleri kaldırmak, aslında hem bireye hem de topluma yapılan en büyük yatırımdır. Elbette sağlık hizmeti ve nitelikli eğitim, itibarlı, güvenli ve onurlu bir yaşam, kamu hizmetlerine ve kaynaklarına eşit erişim, kadın-erkek her insanın en doğal hakkıdır. Ancak hala ülkemizde, kadın daha doğarken, sosyal yapının önyargılarına muhatap olmakta, eğitimi, sağlığı, istekleri, umutları toplumda ikinci planda tutulmaktadır.”

“DÜNYADA KADINLAR UCUZ İŞGÜCÜ ”

“Dahası ekonomik, sosyal, siyasal ve akademik alanda maddi manevi türlü zorluklarla karşı karşıya kalmaktadır. Bugün kadınların en büyük problemi geçim sıkıntısıdır. Doğal olarak çalışmak zorunda kalan bilgi birikimini ve tecrübesini üretime dönüştürmek isteyen kadınımız ‘çalışma hayatı’ içinde büyük zorluklar yaşamaktadır ve çoğu zaman değersizleştirilmektedir. Evine gelir getirebilmek için, ağır şartlarda, uygun olmayan zaman ve zeminde, sosyal güvenceden mahrum statüde ve ucuz işgücü olarak çalışmak durumunda kalmaktadır.”

“YASALARLA MAĞDURİYET EDİLMİŞTİR”

“Çıkarılan yasalar ve iyileştirmeler olsa da, bu yasaların uygulanmasındaki keyfilik ve denetimsizlik, özel sektör başta olmak üzere birçok alanda büyük bir mağduriyet oluşturmaktadır. Çalışan kadının şartlarını, eşitlik ilkesinden ziyade adalet ilkesi ile düzenlemek devletin asli vazifesidir. Özellikle düşük ücret ile çalışan kadınların, sorumlu oldukları çocuk ve yaşlı bakım hizmetlerinin, devlet tarafından ‘sosyal devlet’ anlayışıyla karşılanması hususunda da gerekli düzenlemelerin yapılması atılacak önemli bir adımdır.”

“KADIN AİLENİN BEL KEMİĞİDİR”

“Başka önemli bir gerçek daha var; Üreten insan mutludur. Ancak üretimin karşılığı sadece para ile ölçülmemelidir. ‘Çalışıp para kazanıyorsa değerlidir’ yargısı, tüm hayatını, ailesi ve çocuklarına adayan ve bunu tercih eden ev hanımını değersizleştirmektedir. Hâlbuki ki her kadın evinde, çalışma alanında ülkesine büyük katkılar sunmaktadır. Kadın, yaratılışı gereği annelik vasfı ile toplumu oluşturan en önemli unsurdur. Bu nedenle kıymetli ve önemli sorumlulukları vardır. İlk mürebbiyedir. Yapıcı, onarıcı, toparlayıcı ve koruyucu özellikleri ile ailenin bel kemiğidir. Bu yüzden geleceğimizi şekillendiren ve evde ağır işçi olarak çalışan kadınların, ev hanımlarının, ‘özlük haklarının verilmesi’ için yapılacak düzenlemeler bir lütuf değil, en doğal hakkın teslimidir.”

“KADIN  ŞİDDET VE İSTİSMAR BU MEMLEKETİN EN DERİN YARASIDIR”

“Kadın intihar ve cinayetleri, şiddet ve istismar vakaları, bu memleketin en derin yaralarıdır. Bu konuda en yüksek hassasiyeti göstermek hepimizin insanlık vazifesidir. Tek bir kadının, bir insanın uğradığı zulmün karşısında ayağa kalkmak öncelikle inancımızın gereğidir. Kişinin ‘hayatı’ hiç kimsenin tekelinde değildir ve fiili duruma ceza, en üst seviyeden verilmelidir. Bugün Saadet Partisi olarak dünyanın dört bir yanında; çocuklarıyla savaşın ortasında hayatta kalma ve özgürlük mücadelesi veren, zor şartlar altında çalışarak yaşam mücadelesi veren, uğradığı haksızlık karşısında hukuk mücadelesi veren, esaret altında hayat mücadelesi veren tüm kadınlarımızın yanında olduğumuzu tekrar ifade etmek istiyoruz. Gayretimiz ve mücadelemiz adil ve yaşanabilir bir dünya için. Amacımız başta Türkiye’deki insanlar olmak üzere tüm insanlığın saadetidir.”

“KADINLAR OLARAK SORUMLULUĞA SAHİP OLDUĞUMUZU BİLİYORUZ”

“Bugün insanlık, ‘hak ve adaletin hâkim olduğu yeni bir dünyanın’ hayali ve ihtiyacı içindedir. Böyle bir dünyanın kurulumu için kadınlar olarak en üst seviyede sorumluluğa sahip olduğumuzun bilincinde olarak, devletin ve sivil toplumun, iş ve sosyal yaşamda, kadını ve toplumu önceleyen ve destekleyen her türlü çalışmasını büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz. Bugün kadını; yazılı-görsel-sosyal medyada, reklamın ve tanıtımın bir unsuru, şiddetin ve tacizin bir mağduru olmaktan çıkarıp, çalışan, düşünen, öğreten, iyileştiren, güzelleştiren, ilham veren yanının görünmesine, bilimin, sanatın, ekonominin, eğitimin, huzur ve barışın, sevginin öznesi olarak ülkemizin yarınlarına olan katkısının desteklenmesine hepimizin ihtiyacı var.”

“KADININ DEĞER KATMADIĞI HAYAT EKSİK KALACAKTIR”

Bu açıdan, kadınlarımızın başarılarıyla buluşmak için, sadece 8 Mart’ın değil, her günün değerli olduğuna inanıyoruz. Varlık gösterdiği her alanda umut olan, hayatı yenileyen ‘tüm kadınlarımızı’ takdirle karşılıyor, Türkiye’ye kattığı değerle iftihar ediyoruz. Bu süreçte biliyoruz ki, kadınlarımızın cesareti, dirayeti ve fedakarlığı ile ülkemizin aşamayacağı engel yoktur. Biliyoruz ki, kadınların değer katmadığı hayat, siyaset, ekonomi, sivil toplum eksik kalacaktır.”

İlginizi Çekebilir

Bakan Fidan Kırıkkale'de konuştu: Dünyayı Gazze'deki katliama karşı durmaya çağırıyoruz.

İlginizi Çekebilir

Pakistan’daki selzedeler için Kırıkkale’den yardım gönderildi

İlginizi Çekebilir

Yüzyıllardır tarihe ışık tutuyor, Selçuklu yadigarına ziyaretçi akını

Haber Yorumları

Yorum Yaz

39235

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#