• Dolar
    32.370
  • Euro
    34.718
  • Ç.Altın
    3.976
  • Altın
    2.399
KIRIKKALE
22°
00:54

Öğleye kalan Süre

Hasandede Köyü Kerbelâya Döndü

Kırıkkale merkeze bağlı Hasandede Köyü’nde yaşanan su sıkıntısı köy halkını çileden çıkardı.


Ayrıca Kırıkkale’nin Turistik bölgesi olarak bilinen Hasandede Köyü’nde çöplerin alınmaması, çevreye kötü kokular veriyor.
Kırıkkale’nin turistik bölgeleri arasında yer alan ve her gün binlerce misafirlerini ağırlayan Hasandede Köyü’nde yaşanan su ve temizlik sorunu köy halkını çileden çıkardı. Bir türlü arızası giderilmeyen Hasandede Köyü’nde köy halkı, yakınlarda bulunan kaynak sularından su ihtiyaçlarını karşılıyor. 

Ellerinde pet şişeler ve kovalarla su kuyruğuna giren köy halkı, muhtara ve yetkililere tepki gösterdi. Görüşlerini aldığımız Hasandede Muhtar Adayı Hacı Hüseyin Coşkun ise günlerdir sularının akmadığını iddia ederek, “Hasandede Köyü’müz tarihi ve kültürü açısından önemli bir köyümüzdür. Biz burada her gün birlerce misafirlerimizi ağırlıyoruz. Dünya’nın her yerinden ‘Hasandede Türbesi’ni görmeye gelenler oluyor. Fakat susuzluktan köyümüz rezalet durumdadır. Yanı başımızda bulunan Kızılırmak, Gölet ve Kızıldağ Kuru Gölet’imiz var. Buna rağmen bizim sularımız akmıyor” diye tepki gösterdi. 
Ayrıca çöplerin alınmadığını ve köyün içerisini yaz günü ağır bir kokunun aldığını da dile getiren Muhtar Adayı Coşkun, “Çöplerimiz alınmıyor. Sinekten ve üvezden camlarımızı açamıyoruz. Yetkililerden bu konuda yardım istiyoruz” dedi. 
Son olarak Coşkun, köy içerisinde bulunan anayolların mevcut muhtar tarafından kazıtıldığını ifade ederek, “Evet. Anayollarımız baştan sona kazıtıldı. Yerine ise kilit parke döşeniyor. Kilit parke bir yollarda çökme yapar. Hergün binlerce araç bu caddeden geçiyor. Neden kilit parke döşeniyor anlamadım” dedi.

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de 'Sazan sarmalı' dolandırıcılık pes dedirtti

İlginizi Çekebilir

KOP’da Kırıkkale başarısı

İlginizi Çekebilir

Liseler arası İHA yarışma başvuruları başladı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

27479

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#