• Dolar
    32.309
  • Euro
    34.881
  • Ç.Altın
    3.970
  • Altın
    2.392
KIRIKKALE
19°

Emekliye verilen söz unutuldu

Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, asgari ücrete yapılan zammın ardından yaptığı açıklamada, emeklilere verilen sizlerin unutulduğunu söyledi.


Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, asgari ücrete yapılan zammın ardından yaptığı açıklamada, “Ülkemizde 15 milyon emekli yaşamakta olup adeta emekli kenti Kırıkkalemiz de ise 60 bin emekli yaşam mücadelesi vermektedir. Rakamlara vurduğumuz zaman ülke nüfusumuzun 4 de birini emekliler oluşturmaktadır. Devletimizi idare edenlerin bayram öncesi mevcut 2000 TL lik ikramiyenin yükseltileceği söz verilmişti bu söz maalesef yerine getirilmedi bayram öncesi emeklilerimiz hayali sukuta uğratılmıştır” ifadelerini kullandı. 

Mevcut 2 bin TL’lik ikramiyenin bir but etmediğini savunan Aytekin, “Dolayısıyla emekliler kurban kesmeyi yerine getiremeyecekleri için çok üzgün oldukları bir gerçektir. Bu eksik ve noksanlığın Temmuz ayında yapılacak olan yılın ilk 6 ay zammının enflasyonun yanı sıra ek zam yapılmasına gerek olduğunu söylemekteyiz. Son olarak ilave zam yapılmayan dul ve yetimlere zam yapılmasının yanı sıra en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine getirilmesini ayrıca yapılmayan intibakın yapılmasını sağlıkta katkı payının kaldırılmasını ikramiyelerin ise asgari ücret seviyesinde olmasını talep etmekteyiz. TUİK verilerinin ise gerçekleri yansıtmasını beklemekteyiz” dedi.

İlginizi Çekebilir

Eğitim-Sen’den kuruluş yıldönümü mesajı

İlginizi Çekebilir

Çetiner Seçim Ofisini Açtı

İlginizi Çekebilir

Kırıkkaleli Saran’dan sert açıklama!

Haber Yorumları

Yorum Yaz

27337

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#