• Dolar
    32.450
  • Euro
    34.829
  • Ç.Altın
    4.091
  • Altın
    2.439
KIRIKKALE
26°
03:45

Öğleye kalan Süre

Emekliler yine unutuldu

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, seçim öncesi emeklilerin yine unutulduğunu söyledi.


Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, emeklilerin 31 Mart Mahalli İdareler seçimleri öncesi beklentilerini açıkladı. “Seçim öncesi emekliler yine unutuldu” diyerek konuşmasına başlayan Aytekin, “Asgari ücretin 17 bin TL Açlık sınırının 20 bin TL olduğu bu günlerde 8 milyon Emekli 10 bin TL ye mahkum edildi yoksulluk sınırı 52 bin TL olduğu ülkemizde emekliler olarak yoksulluk sınırı maaş istemiyoruz ama en azından emekli maaşlarının asgari ücret ve açlık sınırının üzerinde olmasını talep ediyoruz ama bizim bu talebimize cevap dahi vermiyorlar”

 

“Türkiye genelinde 16 milyon emekli yaşamakta olup bu emeklilerin 60 bini Kırıkkale de yaşamaktadır.Cumhuriyet şehrimiz Kırıkkale daha önce bir sanayi şehri idi üzülerek ifade edelim ki şimdi bir emekli kenti oldu dolayısı ile emeklilerin yerelde ve genelde büyük sorunları bulunmaktadır bu sorunları çözecek olan güç genelde mevcut iktidar yöneticileri ve yerelde ise belediyeler ve il genel meclis üyeleridir. Biz Türkiye Emekliler Derneği olarak hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değiliz ama siyasi partiler bizim ön bahçemizdir seçimlerde biz emekliler bu bahçelere bakacağız hangi bahçede emekli varsa emekliler olarak tavrımızı koyacağız”

“Bu şartlar altında siyasetçiler den beklentilerimizi şöyle sıralayabiliriz. 2013 yılında yapılan intibak 2000 öncesine uygulanmış 2000 sonrası emeklilere de uygulanması gerekmektedir. Emeklilerin sağlıkta muayene katkı payı ve ilaç katkı payı kaldırılmalıdır. Emekliye verilen maaş ve ikramiye en az asgari ücret seviyesinde olmalıdır. Emekliye verilen zamlar yüzdeli değil seyyanen olmalıdır. Ayrıca geçmiş kayıplar için ek zam yapılmalıdır.Vergi iade ödeme yüzde 4,5 ten 10 a çıkarılmalıdır.Derneğimizin çabalarıyla ödenen promosyon özel bankaların verdiği şekliyle daha fazlası devlet bankaları tarafından da ödenmesi gerekmektedir”

“Hastanelerde ve devlet dairelerinde 65 yaş üstü emeklilere pozitif ayrımcılığı yapılması gerekmektedir.Emeklilere ve şehit gazilere yönelik yapılan 927 TOKİ konutlarının bitmesi neticesinde oturulmaya başlandı emeklilere yeni TOKİ konutlarının yapılması. Asgari ücret altında maaş alan emeklilere kira desteği getirilmeli ayrıca yakacak ve gıda yardımı yapılmalı. Emeklinin kira borçları ertelenmeli. En düşük emekli ve dul ,yetim maaşlarının asgari üçret seviyesinde olması asgari ücret altına düşmemesi.2024 yılı içerisinde memurlara verilen 8000 TL nin de emeklilere yansıtılması. Bu duygu ve düşüncelerimizin yerine getirilmesini ve gerekli açıklamanın yapılmasını bizi yönetenlerden beklemekteyiz” dedi.

İlginizi Çekebilir

Pizza kutusunda uyuşturucu sevkiyatı: Esrar ve yüzlerce hap ele geçirildi

İlginizi Çekebilir

Can, bakan yardımcısı oldu

İlginizi Çekebilir

Hacılar’da SU Sorunu YOK

Haber Yorumları

Yorum Yaz

74641

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#