• Dolar
    32.474
  • Euro
    34.765
  • Ç.Altın
    4.001
  • Altın
    2.429
KIRIKKALE
25°
05:17

Öğleye kalan Süre

Emekli Çiftçi Mağdur Edildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik kurumunca emeklilere yönelik bir defaya mahsus ödenecek ikramiyeler hesaplara geçti.


TC kimlik numarasının son rakamına göre tahsis edilen ikramiyeleri, emeklilerin bir çoğu aldı. Emekli çiftçide bu ikramiyeden faydalanamadı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik kurumunca emekliye verilmesi planlanan bir defaya mahsus 5 bin TL ikramiye, bugün hesaplara yattı. TC kimlik numarasının son rakamlarına göre ödenmesi planlanan ikramiyeyi bir çok emekli cebine koydu. Kırıkkale’de sayısı 40 bine ulaşan emekli bulunuyor. Bugün Kırıkkale’de bir çok emekli hesaplardan ikramiyelerini çektiler. Çalışan emekli haricinde ödenen ikramiyeler için, emekli çiftçide yararlanamadı. Bankada büyük şok yaşayan çiftçi emeklisi, ikramiye verilmeyeceğini öğrenmesi üzerine büyük tepki gösterdi.

 Öte yandan emekli çiftçilerin yaşadığı büyük şok, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt’un da tepki göstermesine neden oldu. Enginyurt, ÇKS’lı emeklilere 5 bin lira verilmemesine sert tepki gösterdi. Enginyurt, sosyal medya paylaşımında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a seslenerek ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) belgesi olanlara neden 5 bin TL emekli ikramiyesi verilmediğini sordu. Enginyurt: "Mehmet Şimşek, adamın 1 dönüm arazisi var, yıllık 490 TL destekleme alıyor. Nasıl bir vicdanla ikramiyesini kestin?” dedi.

İlginizi Çekebilir

Yaban hayat Fotokapanda

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de yaban domuzu çobanı hastanelik etti

İlginizi Çekebilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi! Emekli maaşlarına düzenleme geliyor

Haber Yorumları

Yorum Yaz

44639

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#