• Dolar
    32.346
  • Euro
    34.860
  • Ç.Altın
    3.970
  • Altın
    2.377
KIRIKKALE
19°
01:43

Akşam'a Kalan Süre

Ekrem Çelebi, hayatını kaybetti

Türk Halk Müziği’nin büyük değerlerinden Ekrem Çelebi, uzun süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.


SEVENLERİNİ YASA BOĞDU
Bozlak ustası, Kırıkkale’nin ve Türkiye’nin sevilen türkücülerinden Ekrem Çelebi, bir süredir tedavi gördüğü hastanede, 71 yaşında hayta gözlerini yumdu. Büyük usta, vefatı ile hem sanat camiasını hem de sevenlerini yasa boğdu. Çelebi’nin cenazesi, bugün öğle namazına müteakip Kırıkkale’nin Gündoğdu Mahallesi Kanuni Caddesi 1659. Sokak üzerinde bulunan Isra Camisi’nden kaldırılacak. 

EKREM ÇELEBİ KİMDİR?
Türk Halk Müziği’nin önemli üstatlarından biri olan Ekrem Çelebi 1952 yılında Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesine bağlı Ömeruşağı köyünde dünyaya geldi. Küçük yaşlarda maddi zorluklar çeken Çelebi, ilkokul eğitiminin ardından okuluna devam edemedi. 9 yaşında saz çalmaya başlayan Çelebi, babası Ferih Çelebi’nin de destekleri ile kendini geliştirdi. Düğünlerde saz çalmaya başlayan Çelebi, henüz 16 yaşındayken ‘Nuhun Gemisi’ adlı ilk plağını çıkardı. Ömrü boyunca 35’e yakın albüm çıkaran Çelebi, bozlak denilince akla ilk gelen isimlerden biri oldu. 

İlginizi Çekebilir

AKŞENER’E TAM DESTEK

İlginizi Çekebilir

Trende rahatsızlanınca yakayı ele verdi: Yüzlerce hap ile kaçak alkol ele geçirildi

İlginizi Çekebilir

2024 Asgari ücret belirleniyor:

Haber Yorumları

Yorum Yaz

54145

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#