• Dolar
    32.422
  • Euro
    34.805
  • Ç.Altın
    4.001
  • Altın
    2.431
KIRIKKALE
25°
06:27

Öğleye kalan Süre

Devlet Kırıkkale'de ucuz konut satacak

Hazineye ait kamu konutları vatandaşın satılacak. Kırıkkale'nin de aralarında bulunduğu 65 ilde devlet elinde bulundan konutlar piyasa değerinin altında ihale yöntemiyle vatandaşa satılacak.


Türkiye'de son yıllarda yaşanan yüksek enflasyon tüm sektörleri etkiledi. Enflasyonun kötü etkilediği sektörlerin başında otomotiv ve inşaat geliyor. Sektörlerdeki bu hızlı yükseliş sonrası vatandaşlar ev ve araba almakta oldukça güçlük geçiyor. Ev kiralarında da artış yaşandığı için ciddi bir barınma sorunu ortaya çıktı.

DEVLET KONUT SATACAK

Piyasadaki bu düzensizlik sebebiyle devlet bazı önlemler almaya başladı. Yediemin otoparklarındaki araçların satışa çıkmasının ardından, şimdi de devlete ait konutlar ihale yöntemiyle satılacak. piyasa değerinin yüzde 10 ile yüzde 20 si altında satılacak konutlar için başvurular başladı. UYAP sistemi üzerinden yapılan açıklamada 65 ilde devlet konut satacak. Bu illerin arasında Kırıkkale'de bulunuyor.

NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

Kırıkkale'de hangi bölgede konut satışı yapılacağı henüz netleşmedi. Fakat başvurular açıldı. Devletin satacağı konutlara talip olmak isteyenler UYAP üzerinden veya ilgili devlet dairelerinden bilgi edinmek mümkün. İhale yöntemiyle gerçekleşecek olan satışlar için belirlenen takvime ve başvuru şartlarına dikkat etmek gerekiyor.

İlginizi Çekebilir

LGS sonuçları açıklandı

İlginizi Çekebilir

Keskin’de hummalı çalışma! Başkan kolları sıvadı

İlginizi Çekebilir

MÜJDE... FİRET KARABUDAK SDSTI YENİLENİYOR

Haber Yorumları

Yorum Yaz

74060

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#