• Dolar
    32.478
  • Euro
    34.748
  • Ç.Altın
    4.091
  • Altın
    2.440
KIRIKKALE
26°
00:13

Akşam'a Kalan Süre

DAHA GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN

Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, “Hocamız; ülkemizin, İslam aleminin ve tüm insanlığın huzur ve barışa kavuşması için son nefesine kadar gayret göstermiştir. "Yaşanabilir Türkiye", "Yeniden büyük Türkiye" ve "Yeni bir Dünya" için canla başla çalı


AÇIKLAMADA BULUNDU

Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca gelişmelerle ilgili açıklamada bulundu. Kutluca, “Erbakan Hoca’nın bize bıraktığı miras ve aynı zamanda da hedefleri işte bunlardır. Bizler Saadet Partisi olarak, onun umudunu gerçeğe dönüştürmenin gayreti içindeyiz ve her zaman bu gayreti sürdüreceğiz. Milletimizle birlikte bu yolda muvaffak olacağımıza inanıyorum. Bu yıl güzel de bir tevafuk olarak Hocamızı, Miraç Gecesi'nde dualarla yâd edeceğiz. Bu vesileyle, İslam aleminin ve aziz milletimizin Miraç Kandilini şimdiden tebrik ediyor, Cenab-ı Allah'tan bu mübarek gece hürmetine bütün insanlığa sağlık, huzur ve barış getirmesini niyaz ediyorum. Merhum Erbakan Hocamızı da rahmet, minnet ve hürmetle bir kez daha yâd ediyorum.

KUCAKLAMAYA ÇALIŞIRDI

Mekanı cennet, makamı âli olsun. Bu hafta sonu İstanbul’da, vefatının yıl dönümünde Erbakan Hocamızı anacak ve “Adil Devlet ve İnsanca Yaşam” temasıyla onun bize bıraktığı fikrî mirası daha iyi anlamaya çalışacağız. Siyasi partilerin genel başkanları başta olmak üzere, sivil toplum kuruluşlarımız, teşkilat mensuplarımız ve toplumun tüm kesimlerinden insanımızın katılımı ile bu toplantıyı gerçekleştireceğiz. Hayatı boyunca kutuplaşmanın önüne set çeken, her koşulda kucaklaşmanın, uzlaşının, birlik ve beraberliğin zeminini arayan; ve her fırsatta da böyle bir zemini inşa etmeye çalışan Hocamıza yaraşır bir toplantı olacak inşallah... Hocamızın bir özelliği vardı; kendi fikir ve düşünceleri güçlü bir şekilde dile getirir; fakat başka düşünce sahiplerini dışlamaz; aksine kucaklamaya çalışırdı.

28 ŞUBAT VURGUSU

Kutluca, “Bu hafta bir diğer önemli tarihi olayın da yıldönümünü yaşayacağız. Vizyon sahibi bir devlet adamı olan Erbakan Hocamızın ve Milli Görüş Hareketi olarak bizlerin en büyük mağdurlarından biri olduğumuz 28 Şubat darbesinin yıl dönümündeyiz. 28 Şubat’la birlikte Erbakan hocanın önünü kesmek isteyenler, milletimize de ağır bir darbe vurmuş oldular. Ekonomik ve sosyal maliyetlerinin yanında milletin gönlünde ve hafızasında derin travmalara neden oldu. Bugün hala, o travmaların bedeli ödüyoruz. Sanılanın aksine sadece sosyal ve toplumsal gerekçelerle değil; bilakis esas olarak ekonomide ve dış politikada atılan tarihi adımların önünü kesen bu müdahalenin bedellerini çeyrek asırdır ödüyoruz.. 28 Şubat Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Toplantısı İşte bu bedeller artık daha fazla ödenmesin diye, "üzerinden bin yıl geçse de..." şeklinde kurulan cümlelerin haksızlığını ispat etmek adına 28 Şubat günü tarihi bir toplantıyı gerçekleştireceğiz.

KOMİK OLMASINLAR

Siyasi partilerimizin genel başkanları ile birlikte, 28 Şubat Pazartesi günü Ankara'da, bir daha 28 Şubat’lar yaşanmasın, demokrasiye karşı kimse vesayet kurma hevesinde bulunmasın diye hazırlamış olduğumuz “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” toplantımızı icra edeceğiz. Tabiri caizse; 28 Şubat'ın defterini yine bir 28 Şubat günü hep birlikte düreceğiz! Türkiye’nin geleceğini şekillendireceğine inandığımız bu toplantıyı 28 Şubat’ta yapmış olmamızdan dolayı iktidar medyası ve çevreleri tarafında yürütülen tartışmaları hayretle takip ediyoruz. Nasıl ki, Ak Parti darbe anayasasına karşı milletin oyuna sunduğu 2010 Referandumunu 12 Eylül’de gerçekleştirmekle 12 Eylül Darbesinden yana olmuyor ve darbe zihniyetinden taraf olmuyorsa; biz de bu toplantıyı 28 Şubat’ta gerçekleştirerek vesayet özlemi içinde bulunmuş olmuyoruz. Bıraksınlar artık bu zırvaları; daha fazla komik duruma düşmesinler!” dedi.

İYİ BİLMEKTEDİR

Kutluca, “Saadet Partimize, Necmettin Erbakan ve 28 Şubat tarihi üzerinden izandan yoksun bir şekilde yaklaşıp algı üretmek isteyenlere; Prof.Dr. Necmettin Erbakan’ın, Saadet Partisi Genel Başkanı olarak vefat ettiğini ve ömrünün son günlerinde hastane odasında dahi parti çalışmalarını yürüttüğünü hatırlatmak istiyorum. 28 Şubat sürecinde utanç verici duruşları ortada olanların, 28 Şubat ile birlikte önü açılanların, ülkemizin problemlerini çözmek adına bir araya gelen partilere ve özellikle de Saadet Partimize laf etmek hakkı ve haddi değildir! Ne 28 Şubat’ı unuttuk, ne de 28 Şubat ve sonrasında yapılanları ve yaşanılanları Herkes yerini bilsin ve kurduğu cümlelere dikkat etsin! 28 Şubat kim, bu iddialarda bulunanlar kim? Erbakan Hocamızın duruşu neredeeee, bunların duruşu nerede? Mağdur olan biziz de, edebiyatını yaparak burada siyasi kazanç elde edenler kimler? Bu soruların cevabını aziz miletimizin her bir ferdi gayet iyi bilmektedir” dedi.

İlginizi Çekebilir

Akbal’’Sporun dini, dili, ırkı ve siyasi kimliği olamaz’’

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de Hafızlar icazet aldı

İlginizi Çekebilir

Bahşılı Belediyesinden ulaşım desteği

Haber Yorumları

Yorum Yaz

36559

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#