• Dolar
    32.347
  • Euro
    34.967
  • Ç.Altın
    3.989
  • Altın
    2.402
KIRIKKALE
19°
00:34

İkindi'ye Kalan Süre

CHP’de Bozdağ, yeniden başkan!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale İl Teşkilatı düzenlenen kongrede il başkanını belirledi.


218 delegenin oy kullandığı kongrede, kesin olmayan sonuçlara göre il başkanlığı görevine yeniden Av. Onur Yüksel Bozdağ seçildi.

ÇOK SAYIDA PARTİLİ KATILDI

CHP Kırıkkale İl Başkanı ve delegelerin belirleneceği Olağan Kırıkkale İl Kongresi, bugün saat 10.00’da Kırıkkale Kültür Merkezi’nde başladı. Kongrede Divan Başkanlığı’nı Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptı. Diğer iki Divan Üyesi ise Emre Demirtaş ve Hümeyra Akkuş oldu. Kongreye, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, CHP Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever, CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, CHP İl Başkan adaylarının yanı sıra, çok sayıda partili ve delege katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan kongrede yapılan konuşmalarından ardından oy kullanma işlemi başladı. 2018 delege, saat 17.00’ye kadar oylarını kullandı. 17.00’den sonra başlayan sayımın ardından Kırıkkale CHP İl Başkanlığı görevine yeniden Av. Onur Yüksel Bozdağ seçildi.

 

“TÜRKİYE’NİN EN YÜKSEK OY ARTIŞI KIRIKKALE’DE YAŞANDI”

Kongrede ilk konuşmayı yapan isim CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer oldu. Yerel seçimlerde Kırıkkale’deki belediyeleri alarak, partinin içinde bulunduğu hayal kırıklığından hep birlikte çıkmak istediklerini ifade eden Milletvekili Gamze Taşçıer, “Türkiye’de en yüksek oy artışı ile yüzde 12’lik bir oy artışı ile her birimizi gururlandıran, her birimizi mutlu eden bir sonuca imza attığınız için başta örgütümüze, milletvekilimize olmak üzere her birinize emeklerinizden, çalışmalarınızdan, katkılarınızdan dolayı ayrı ayrı hem bir yurttaş olarak, hem de bir Cumhuriyet Halk Partili olarak teşekkürü ve şükranı borç biliyorum. Gönül isterdi ki, aslında bugün buraya İktidar partisinin milletvekili olarak gelelim, bugün burada bu kongreyi bakanlarımız izleme fırsatı bulabilsin. Ancak her birimiz aynı üzüntüyü, aynı hayal kırıklığını hep birlikte yaşadık. Bu genel seçimlerde beklediğimiz ve inandığımız sonuca ulaşamadık. Bugün bu kongreler son derece önemli. Nerede hata yaptık, nerede eksik yaptık bunların özeleştirisini yapmamız gereken yerler buralar. Bu eleştirileri yapacağız ki önümüzdeki yerel seçimlerde aynı hayal kırıklığını yaşamayalım. Bu özeleştirileri yapacağız ki, Kırıkkale’de Yahşihan’ı, Hacılar’ı, merkez belediyeyi alıp, partimizi içinde bulunduğu hayal kırıklığından, umutsuzluktan hep birlikte kurtaralım.” dedi.

“DEMOKRASİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ”

Birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir başarı gösterileceğini ifade eden CHP Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever, “Türkiye genelinde çok ağır bir seçimden geçtik. Çok çalıştık ancak geldiğimiz noktada kazanamadık. Umudumuz bu sefer gerçekten çoktu. Ülkemizin her taşına her toprağına talip olmak için bu yola çıktık ve bugün de hepimiz buradayız. Bütün ülkedeki kongreler böyle hep birlikte el ele geçiyor. Burada üç tane adayımız var. Gerçekten demokrasinin en güzel örneğini burada göstereceğimize inanıyorum ve buradan da hepimizin el ele, kol kola çıkacağına, yerel seçimlerde, genel seçimlerde çalıştığınızın daha fazlasını çalışarak, büyük bir başarı elde edeceğimizi düşünüyorum. Birlikte kol kola yürüyerek seçim çalışmalarını götüreceğiz. Kimse kimseye küsemez. Bir Cumhuriyet Hak Partili, diğerine küsemez. Hangi sorun varsa, neyi varsa çözmek zorundadır. Bu kongreden de başarı ile çıkacağımızı umut ediyorum.” dedi.

“KIRIKKALE NASIL OLDU DA, 20 YILDA 100 BİN GÖÇ VERDİ?”

CHP’yi iktidara getirene kadar mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerini dile getiren CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, “Yüz yıllık çınar Cumhuriyet Halk Partisi’nin birer ferdiyiz, üyesiyiz. Bu partide siyaset yapma onurunu yaşadık. Bizler, inandığının peşinden giden cesur, yürekli, ülkemizin geleceği için mücadele eden aynı partinin mensuplarıyız. Burada kurtuluşun ve kuruluşun partisinde, CHP’de, Atatürk’ün partisinde siyaset yapmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Bu onuru, bu gururu bana yaşatan başta sizler olmak üzere hem Kırıkkale’ye hem Türkiye’ye çok teşekkür ediyorum. Kırıkkale, Anadolu’nun ortasında Cumhuriyet ile beraber kurulmuş, önce kasaba, sonra ilçe, 1989’da da il olmuş bir kentimiz. Cumhuriyet ile bugünlere gelmiş Kırıkkale’deyiz. Bir dönem banka kenti olan, bir dönemin sanayi kenti olan Kırıkkale, bir dönem nüfusunun en fazla arttığı yerlerden biri Kırıkkale, nasıl oldu da, 20 yılda 100 bin kişiyi dışarıya göç verdi? Son 20 yılda Kırıkkale’yi kimler yönetiyor? Son 20 yılda üretim adı altında Kırıkkale’ye ne verildi? Kırıkkale’ye nasıl hizmet edildi? Kırıkkale’ye yeni fabrikalar açıldı mı? Açılmadı! Peki, Cumhuriyet’le beraber kurulan Atatürk’ün temellerinde izi olduğu CHP döneminde kurulan fabrikalara ne oldu? Kapandı, küçültüldü, yapısı statüsü değiştirildi. Peki, Kırıkkale’nin gençleri nerede? Sizlerin çocukları nerede? Hepsi şehir dışında! Neden, çünkü bu kentte iş aş bulamadılar. Bu kentte geleceklerini görmediler ve gurbete gittiler. Peki, Kırıkkale’yi 20 yıldır yönetenler neredeler? Bunu engellemek için, hızla boşalan Kırıkkale’nin daha fazla kan kaybetmemesi için projeler var mı, çalışmalar var mı? Hiçbir şekilde yok! Peki, tablo buyken mücadeleyi bıraktık, genel seçim şu oldu, bu oldu, bizden bu kadar diyecek miyiz? Biliyorum ki yüz yılık çınarın fertleri dün Kuvâ-yi Milliye’de vatan savunmasında çarpışan o kıymetli insanların torunları sizler, mücadeleden vazgeçecek miyiz? Asla hayır asla! CHP’yi iktidar yapana kadar mücadelemiz ve kararlılığımız devam edecek.” dedi.

'PARTİMİZ KİMSEYİ KAYBETMESİN”

81 il içerisinde oyunu en çok artıran ilin Kırıkkale olduğunu ifade eden CHP mevcut İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ, “Oyunu en fazla artırmış il olarak, daha doğru ne yapabiliriz? Bu il bunları arıyor. Bu konuda da sizlere verdiğiniz emek için bu salonda olduğunuz için teşekkür ediyorum. Dört genel seçim, bir yerel seçim ve bir de referandum, üç kurultay derken bugün yola çıktığımız ekip, 81 il içerisinde oyunu en çok artıran il oldu. Bu başarıda payı büyük olan tüm örgütümüze, Milletvekilimiz Ahmet Önal’a ve milletvekili adaylarımız Sayın Ümit Duman ve Ömer Eldemir’e ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yahşihan’dan Delice’ye, Çelebi’den Sulakyurt’a, Balışeyh’ten Karakeçili’ye, Bahşılı’dan Keskin’e, Hacılar’dan Çerikli’ye ve merkez ilçeye bu muazzam oy artışı ile birlikte referandum dahil son 4 seçimde ilimizin sandık güvenliği içi sürekli ilk beş içinde olmamızı sağlayan ilçe başkanlarımız sandık görevlilerimiz ve tüm partililerimize teşekkür ediyorum. Yerel seçimlerin hemen öncesince bugün partimizi başarıya götürecek kadroyu belirlemek için toplandık. Bugün üç adaylı bir kongre gerçekleştiriyoruz. 9 yıldır partide emek vermiş 5 buçuk yıl il başkanlığı yapmış bir kardeşiniz olarak, benim sizden talebim, gelin bugün kim kazanırsa kazansın partimizi kimseyi kaybetmesin.” dedi.

“KÜSLÜKLERİ BİTİRECEĞİZ”

İl başkanlığı göreve geldiği zaman yapacakları ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Kırıkkale İl Başkan Adayı Gökhan Tektaş, “Hiçbir şeye ihtiyacımız yok. Yalnız bir şeye ihtiyacımız var, çalışkan olmak. Çalışacağız, çalışkan olacağız! Talip olduğumuz görevin gereği ancak çalışkan olarak yerine getirilebilir. Çalışmaktan yemek yemeyi unutacağız! Çalışmaktan uyumayı unutacağız! En temel ihtiyaçları geri planda tutarak, Kırıkkale’nin tüm sokaklarında Cumhuriyet Halk Partisi’nin şarkısını söyleyeceğiz. Gidilmedik köy, gidilmedik mahalle, gidilmedik sokak bırakmayacağız! Kapısını çalmadığımız ev, eşiğinden geçmediğimiz dükkan kalmayacak. Bizler İnandık! Yüreğimizi, bilgimizi, tecrübemizi, varlığımızı ortaya koyuyoruz. Bu yola ikna edilerek değil, inanarak çıktık. İlk adım olarak partimizi bütünleştireceğiz. Kırıkkale’de Cumhuriyet Halk Partisi bölünmüş durumda. Partimizde küskünler var. Parti içerisindeki küslükleri ortadan kaldıracağız. Her bir üyemiz, her bir vatandaş, partimizin kapısından içeri rahatça girecek.” dedi.

“PARTİMİZİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN ADAYIM”

Göreve geldiği takdirde, Kırıkkale’deki tüm sokakları, tüm evleri ve tüm esnaflarını kapı kapı gezeceğini belirten CHP İl Başkan Adayı Ümit Duman, “Ailem olarak gördüğüm Kırıkkale parti örgütümüzün içindeki sıkıntıları ve çözüm yollarını biliyorum. Üyelerimizin ve halkımızın sorunlarının çözümüne yardımcı olmak için, güzel ülkemizin şuan içinde bulunduğu kaosu, ekonomik buhranı, ülkemizin adalet, sağlık, eğitim sistemlerinin nasıl çökertildiğini, işsizliğin nasıl tavan yaptığını, genç beyinlerimizin çareyi yurt dışına kaçmakta bulduğunu, emeklilerimizin artık bitme noktasına geldiğini torunlarına harçlık veremediğini, esnaflarımızın kiralarını, vergilerini ödeyemediğini, üretim yapılması gerekirken fabrikaların kapatıldığını, devlet kurumlarının bağımsızlığını yitirdiğini, Kırıkkale halkımıza daha iyi anlatabilmek sokak sokak, ev ev gezmek için, adalet, hak, hukuk demek için, Atatürk’ün askerleri olarak haksızlıklara karşı çıkıp meydanlarda sesimizi duyurmak için kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği yüz yıllık ulu çınar ağacımız Cumhuriyet Halk Partimizi güçlendirmek için il başkanlığına adayım.” dedi.Kongrede seçim öncesi yapılan tüm bu konuşmaların ardından, delegeler oy kullanmaya başladı. Oy kullanma işleminin ardından ise oy sayımı gerçekleştirildi. Yapılan oy sayımının ardından oy çoğunluğunu alan Onur Yüksel Bozdağ, kesin olmayan sonuçlara göre yeniden Kırıkkale CHP İl Başkanı oldu.

İlginizi Çekebilir

Pamukçu; “Parti kapatılmasına karşıyız”

İlginizi Çekebilir

Ayçiçeğinde verim düştü

İlginizi Çekebilir

"Beni boş verin köpeğime bakın"

Haber Yorumları

Yorum Yaz

36966

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#