• Dolar
    32.340
  • Euro
    34.879
  • Ç.Altın
    3.970
  • Altın
    2.390
KIRIKKALE
17°
02:43

İkindi'ye Kalan Süre

BOZDAĞ, “ASGARİ ÜCRET, PAZAR İHTİYAÇLARINI KARŞILAYAMIYOR”


“ASGARİ ÜCRET, PAZAR İHTİYAÇLARINI KARŞILAYAMIYOR”

Aralık ayının ortalarına gelinmesi ile birlikte asgari ücret görüşmeleri başladı. Milyonlarca asgari ücretliyi doğrudan, ülkenin tamamını ise dolaylı yoldan ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri devam ederken, CHP Kırıkkale İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Türk milletinin refah seviyesi yüksek muasır medeniyetler seviyesinde yaşamayı hak ettiğini belirten Bozdağ, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Malumunuz üzere hükümet ve sendikalar arasında asgari ücret görüşmeleri başlamış durumda. ‘Enflasyon Canavarının’ vatandaşlarımızın her bir ferdini boğduğu bu süreçte asgari ücrette, yılda tek zamlı döneme geçileceği hükümet tarafından savunulmakta. 2023 yılında yapılan iki asgari ücret zammına karşın, bugün asgari ücretlimiz pazar ihtiyaçlarını dahi karşılayamazken, tek zamlı dönem asgari ücretli vatandaşlarımızı enflasyon canavarının önüne atmaktan öte bir durum değildir.”

“NAS’LI SÜREÇTEN, FATİHA’LI SÜRECE”

“Geldiğimiz noktada Türkiye ekonomisi sürdürülebilir bir durumda değildir. Türk ekonomisi Nas’lı süreçten, Fatiha’lı sürece doğru hızla ilerlemektedir. Bu ekonomik kriz içerisinde en çok ezilenler ise emeklilerimiz ile birlikte asgari ücretli çalışanlarımızdır. Daha önce asgari ücrete yapılan zamlar, henüz asgari ücretlinin cebine girmeden enflasyondaki hızlı artış nedeniyle erimiş gitmiştir. Bugün hükümet yetkilileri, sık sık ‘asgari ücretliyi enflasyona boğdurmayacağız’ şeklinde açıklama yapmasına karşın, öngörülemez enflasyonlu süreçte asgari ücretliye bir kereye mahsus zam vereceklerini açıklamaktadırlar. Peki, hükümet yetkililerine sormak istiyoruz, asgari ücretliye bir kereye mahsus zam yapacağınızı söylerken; şekerden, yağa, çaydan, ekmeğe aklınıza gelen her ürüne yılda bir kere zam geleceğinin garantisini verebiliyor musunuz? Çarşıda pazarda her bir ürüne bırakın yılda bir zammı neredeyse her gün yeni bir zam gelirken, asgari ücretliye yılda tek bir zam vermek, asgari ücretliyi kaderine terk etmek değil de nedir?” 

“TOK, AÇIN HALİNDEN ANLAMAZ”

“Bugün asgari ücretli vatandaşlarımız yoksulluk sınırının altında hayatlarını idame ettirmeye çalışmaktadırlar. Temel gıda ihtiyaçları, çocuklarının eğitim masrafları, barıma giderleri gibi yaşamsal ihtiyaçları üst üste konulduğunda bir asgari ücretli vatandaşın ay sonuna çıkması mucizevi bir durumdur. Geleceği iddia edilen zam oranları asgari ücretli için yeterli değildir. Bugün kira fiyatlarının başka şehirlere oranla görece düşük olduğu Kırıkkale’de dahi kira fiyatları asgari ücret seviyelerindedir. Gıda fiyatlarında ki önlenemez yükseliş durmaksızın devam etmektedir. Pazarda ki enflasyon oranı ile TÜİK verileri birbirini tutmamaktadır. TÜİK verilerini esas alarak, öngörülemez bir enflasyon ortamında asgari ücretliye bir kereye mahsus zam vermek akla ve izana sığmamaktadır. Bu tezi savunan hükümet yetkililerinin günlük şahsi giderleri bir asgari ücret tutarından çok daha ötedir. Tok açın halinden anlamaz sözünün vücut bulmuş hali, hükümetin asgari ücretliye bakış açısıdır.”

“EKONOMİYİ, BİLİMSEL VERİLERİ REDDEREK GETİRDİĞİNİZ DURUM ORTADA”

“Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale İl Başkanı olarak hükümet yetkililerine sesleniyorum, sizler çarşı pazarda bulunan bütün ürünlere yılda yalnızca bir kez zam yapacağınızın garantisini verin, bizde emekçi kardeşlerimizin maaşlarına bir kere zam verecek olmanızı destekleyelim. Faiz sebep enflasyon sonuçtur gibi teorik sözlerle başlayıp, Nas ortada iken faiz artırmayız inadınızla karanlığa sürüklediğiniz ekonomiyi, bilimsel verileri reddederek getirdiğiniz durum ortadadır. Türk milleti refah seviyesi yüksek bir şekilde, çağdaş muasır medeniyetler seviyesinde yaşamayı hak etmektedir. Asgari ücretli emekli kardeşlerimizi açlığa mahkûm etmenize sessiz kalmayacağız, sonuna kadar onların haklarını savunmaya devam edeceğiz.”

 

İlginizi Çekebilir

Eryılmaz: Kırıkkale’de hiçbir kadın yalnız değil!

İlginizi Çekebilir

Toz fırtınası geliyor

İlginizi Çekebilir

Alacak verecek meselesi kanlı bitti: 1 yaralı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

22136

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#