• Dolar
    32.450
  • Euro
    34.829
  • Ç.Altın
    4.091
  • Altın
    2.439
KIRIKKALE
25°

Beyaz saçların yeniden çıkmasını engelliyor!

1 saatte beyaz saçları siyaha çeviriyor Saçların beyazlaması doğal bir döngü olarak kabul edilse de saçların erken beyazlamasının çeşitli nedenleri bulunur.


. Yaşınız ilerledikçe saçlarınız beyazlar. Ancak erken yaşlarda görülen saç beyazlaması stres, genetik faktörler ya da vitamin ve mineral eksikliğine bağlı olarak ortaya çıkabilir. Genellikle beyaz saçları saç boyaları ile renklendirmeye çalışırsınız. Saç boyaları aşırı derecede kimyasal içerir ve saçların doğal yapısı görür. Saç boyası kullanmadan saçlarınızı doğal rengine döndürmenin çok basit yolları var.

Saç beyazlaması, saça rengini veren bir pigment olan melaninin azalmasından dolayı ortaya çıkar.. Hiç kimse saçlarının çok erken yaşlarda beyazlamasını istemez. Saç beyazlaması yaşa bağlı olarak doğal bir süreç olarak kabul edilse de çok erken yaşlarda da beyaz saçlar görülebilir.

Beyaz saçların genellikle yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıktığı düşünülse de her yaşta beyaz saçlarla karşılaşmak mümkün. Saçların beyazlamasının çeşitli nedenleri bulunur.

Beyaz saçların sebeplerinin başında genetik faktörler yer alır. Aile de erken yaşlarda saçları beyazlayan biri varsa sizin de çok erken yaşlarda beyaz saçlarla karşılaşma olasılığınız yüksektir.

Saç beyazlaması, saça rengini veren bir pigment olan melaninin azalmasından dolayı ortaya çıkar.

Hiç kimse saçlarının çok erken yaşlarda beyazlamasını istemez. Saç beyazlaması yaşa bağlı olarak doğal bir süreç olarak kabul edilse de çok erken yaşlarda da beyaz saçlar görülebilir.

Beyaz saçlardan kurtulmak isteyenler için pek çok çözüm önerisi bulunuyor. Beyaz saçları kapatmak için genellikle kuaförde yapılan bir işlem olan saç boyaları tercih ediliyor. Beyaz saçlarını kapatmak isteyenler kuaförde ya da evde saçlarınızı boyuyor.

Ancak beyaz saçları kapatmak için boya gibi aşırı kimyasal işlemlere maruz kalmak saçların doğal yapısına zarar veriyor. Saçları sık sık boyatmak saç köklerine zarar veriyor. Saçların zayıflamasına, kırılmasına buna bağlı olarak da dökülmesine yol açabiliyor.

Saç boyası kullanmadan da beyaz saçlarınızdan kurtulmak için uygulayabileceğiniz pek çok doğal yöntem var.

Bu yöntemler beyaz saçları doğal rengine çevirirken ayrıca saçları kökten uca besliyor. Beyaz saçları siyaha ya da doğal rengine çeviren bu yöntemler bir yandan da saç köklerini güçlü hale getiriyor.

SOĞAN VE SARIMSAK

Soğan ve sarımsak saçları güçlendirir. Saç köklerinin güçlenmesini sağlayarak daha sağlıklı olmasına yardımcı olur

5 diş sarımsak, 1 adet soğan, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet yumurta sarısı. Listedeki tüm malzemeleri blender ile ezin ve bir kıvam almasını sağlayın.

Elde edilen karışımı kuru saçların tamamına yedirin. Eğer imkanınız varsa ayda 2 defa bu uygulamayı deneyin.

LİMON SUYU

Limon suyu muhteşem bir C vitamini kaynağıdır. Saçlara vitamin depolar ve saç sağlığını korur. Saçların dökülmesini engellerken bir yandan da doğal rengine kavuşmasına yardımcı olur.

Taze limon suyunu sıkın ve saçınıza uygulayın. Birkaç saat bekletin ve suyla durulayın. Limon suyu saçınıza açık sarı bir renk verebilir.

CEVİZ

Kara cevizlerin kabuklarını kırın ve suda kaynatın. Soğumaya bırakın ve saçınıza uygulayın. Bir saat bekletin ve suyla durulayın. Siyah ceviz saçınıza koyu kahverengi bir renk verebilir. Ceviz ayrıca saçları güçlendirmesiyle de saç sağlına katkı sağlar.

KAHVE

Güçlü bir kahve demliği hazırlayın ve soğumaya bırakın. Saçınıza uygulayın, bir saat bekletin ve sonra durulayın. Kahve saçınıza zengin, koyu kahverengi bir renk verebilir.

İlginizi Çekebilir

Kira sözleşmeleri artık e-devlet'ten yapılacak

İlginizi Çekebilir

Arazi kavgasında 71 yaşındaki adam ağır yaralandı

İlginizi Çekebilir

MHP İl Genel Meclis Adayları Şehitleri Unutmadı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

19223

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#