• Dolar
    32.376
  • Euro
    34.681
  • Ç.Altın
    3.966
  • Altın
    2.386
KIRIKKALE
19°
00:20

İkindi'ye Kalan Süre

Belediye asıl görevini yapmıyor

Kırıkkale Gönüllüler Birliği Başkanı Resul Akdağ, basın toplantısı düzenledi. Birlik üyelerin katıldığı toplantıda konuşan Birlik Başkanı Resul Akdağ, güzel ve yaşanabilir bir kent için Belediyenin görevini yapmadığını söyledi.


Kırıkkale’de 16 meslek grubundan temsilcinin katılmasıyla16 Ağustos 2023 tahinde kurulan Kırıkkale Gönüllüler Birliği üyeleri, daha iyi, mutlu ve yaşanabilir bir Kırıkkale için görüşlerini düzenlenen basın toplantısında dile getirdiler. Kırıkkale Gönüllüler Birliği adına görüşlerini açıklayan Birlik Başkanı Resul Akdağ, kentin güzelleşmesi, gelişmesi, daha iyi, mutlu yaşanabilir Kırıkkale için yola çıktıklarını söyledi. Bir kentin sanayi ve Tarıma verdiği önemle ile büyüyeceğinin altını çizen Birlik Başkanı Resul Akdağ, ancak sürekli göç veren bir kent haline geldiklerine işaret etti. Bunun göstergesi olarak 4 milletvekili sayısının 3 indirildiğini hatırlatan Başkan Akdağ, Kırıkkale Belediyesini yaptığı iyi çalışmalar ile yapamadıkları bakımından da eleştiri yağmuruna tuttu.

HERKES KENDİ ALEMİNDE

Açıklamasında emekliler konusuna da değinen Başkan Resul Akdağ, Kırıkkale Gönüllüler birliğinin kuruluş amaç ve hedeflerini şu şekilde sıraladı.” Kırıkkale'de insanlarımız emekliler, çiftçiler, esnaflar, gençler, çalışanlar mağdur durumda. Herkes kendi aleminde. Herkes bu gidişata kızıyor ama gücü yetmediği için sessiz kalıyor. Biz bu durumda olan arkadaşlar olarak bir araya geldik. Kırıkkale insanımızı mutlu, Kırıkkale'yi de yaşanabilen, güzel, modern bir şehir yapmak için Kırıkkale Gönüllüleri Birliğini kurmaya karar verdik. 16 Ağustos 2023 tarihinde faaliyete başladık. Toplumda beğeni kazandı. 2,5 ay gibi kısa bir zamanda insanlarımız Birliğimiz etrafında toplandı ve 28 Ekim 2023 tarihinde Türk Metal Sendikasının düğün salonunda istişare salon toplantısını yaptık. Bu toplantı kamuoyunun gündemine yerleşti. Görüşlerimizi whatsap ve facebook'ta mesaj halinde topluma ilettik.

ÇİFTÇİMİZİ ZENGİN YAPARDI

Kırıkkale’de yapılabilecek hizmet konusunda çeşitli önerilerde bulunmalarına rağmen önerilerinin dikkate alınmadığının altını çizen Başkan Akdağ, Belediyenin asıl görevini yapamadığını söyledi. Belediye yönetimini kenara çekilip dinlenmeye davet eden Akdağ, açıklamasına şu sözleriyle devam etti. “Kırıkkale Gönüllüleri Birliği olarak gayemize ulaşmak için Kırıkkale'nin kalkınması lazım. Kırıkkale'de kalkınmak için her türlü alt yapı vardır. Şöyle ki MKE, Tüpraş, üniversite, Kızılırmak, Çoruh deresi, ulaşım imkanları sayesinde Kırıkkale rahat kalkınırdı. Kalkınma sanayileşme ve modern tarımla olur. Tarıma destek verilerek üretim seferberliği başlatmak lazım. Bu Kırıkkale'yi beslediği gibi ihracat da yapardı. Çiftçimizi zengin yapardı. Tarımda işsizlik önlenir ve köyler boşalmazdı. Hayvancılık gelişerek et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri entegre tesisleri yapılıp un, makarna, yem, gübre, şeker, salça, konserve, meyve suyu fabrikaları kurularak Kırıkkale'nin kendi ihtiyaçları karşıladığı gibi fazla ürünlerini çevre illere, dışarıya ihracat yapılırdı ve tarım sektöründeki işsizlik önlenirdi. Sanayi sektöründe MKE, Tüpraş, Üniversite ve iş adamları bir araya gelerek MKE ve Tüpraş'ın yan sanayii tesislerini faaliyete geçirilerek mesela Dinek Dağında yapılan Roketsan gibi 20 yılda 20 fabrika yapılsaydı Kırıkkale'de işsizlik kalmazdı. Kırıkkale göç alırdı ve büyük şehir olurdu.

KENT UYUŞTURUCUDAN KURTARILMALI

Buradan Balışeyh'e, Keskin'e, Karakeçili ve Elmadağ'a kadar fabrikalar kurulurdu. Sanayi üretiminde ihracat yapılırdı. Sanayicimiz kazanır ve gençlerimize iş imkanı sağlanırdı. Bunun yanında bizim isteğimiz Kırıkkale'mizin çevre mahallelerine spor tesisleri yapılarak gençlerimizi spora özendirmek ve uyuşturucu müptelasından kurtulmasıdır. Yine çevre mahallelere alış veriş merkezleri ve ekmek fırınları kurularak bu alış veriş merkezlerinde köylümüzün ürettiği bütün gıda maddelerinin az kârla satılmasıdır. Böylece diğer alış veriş merkezleriyle rekabet yaparak onlar denetim altına alınırdı. Yine çevre mahallelere düğün salonu, spor tesisleri, park ve bahçeler, kreşler, yaşlı bakım merkezleri yapılarak insanlarımıza hizmet verilmelidir.

BELEDİYE ASIL GÖREVİNİ YAPMIYOR

Böylece mahalle sakinleri kendi mahallesinden alış verişini yapar, gençler düğünlerini ve sporlarını yaparlar, yaşlılarımız yaşlı bakım merkezlerinde, park ve bahçelerde rahatlıkla yaşarlar, mahalledeki cadde ve sokaklar düzgün ve tertemiz olur, mahalle muhtarları da bütün bunların takipçisi olur. Aksayan durumu hemen ilgili birime bildirir. Böylece mahallede komşuluk ilişkileri gelişir, sevgi saygı bağları artar. Belediye Başkanına daha önceden 9 soru ile sorduğumuzda asli görevini yapmadığı, 12 soru ile de halka sorduğumuzda var olan hizmetlerin de kullanışlı olmadığı anlaşıldı. O zaman Belediye asıl görevlerini yapmıyor. Var olanları da yönetemiyor demektir. Buna metal yorgunluğu diyorlar. Tavsiyem, Başkan bir müddet Celal Bayar Parkındaki köşkte dinlensin kafasını toplasın. Belki o zaman faydalı olur.

MİTİNG YAPACAK GÜÇTEYİZ

Belediyeye 12 adet Halk otobüsü alınması, Dinek Dağına Roketsan'ın yapılması takdire şayandır. Belediye personelinin maaşlarını almaları kanuni haklarıdır. Kırıkkale Gönüllüleri Birliği olarak Belediyemizin yaptığı iyi hizmetleri takdir ederiz. Yapamadıklarını da hatırlatırız. Bizim gayemiz Kırıkkale insanımızı mutlu Kırıkkale'mizi de güzel, yaşanabilir, modern kent yapmaktır. Huzurunuzda şunu da söylüyorum. Bizim isteğimiz partilerin adaylarının bizim bu görüşlerimizi seçim bildirgelerine yazmaları ve başkan olduklarında bunları yapmalarıdır. Eğer yaparlarsa biz her türlü desteği veririz. Eğer yapmazlarsa biz de bunları yapacak aday çıkarırız ve Kırıkkale için yapılması gerekenleri anlatırız. Zaten mahalle komitelerimiz daha önceden vardı. Onlara takviyeler yapacağız. Biz şu an miting yapacak güçteyiz. İstenirse gücümüzü gösteririz. Nasıl ki her türlü engellemelere rağmen salon toplantısı yaptıysak miting de yaparız. Bunun da bilinmesinde fayda var.  

İlginizi Çekebilir

SAĞLIKCILAR BİR AİLEDİR

İlginizi Çekebilir

Gedikali’den ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ kutlaması

İlginizi Çekebilir

Millî eğitim müdürü okullardan çıkmıyor

Haber Yorumları

Yorum Yaz

42533

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#