• Dolar
    32.270
  • Euro
    34.811
  • Ç.Altın
    3.988
  • Altın
    2.405
KIRIKKALE
19°
01:20

İkindi'ye Kalan Süre

Barajlara 183 bin sazan bırakıldı

Kırıkkale Tarım ve orman İl Müdürlüğü, kent sınırları içerisinde bulunan Kapulukaya ve Sulakyurt barajlarına 183 bin sazan bıraktı.


Kırıkkale’de bulunan su kaynaklarındaki balık çeşitleri ile balık sayılarını artırmak amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kapulukaya ve Sulakyurt barajlarına 183 bin sazan bıraktı. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Tarım il Müdürü Sırrı Yılmaz, “Bakanlık olarak, su ürünleri kaynaklarımızın ve su ürünlerinin sürdürülebilir kullanılması ve gelecek nesillere miras olarak bırakılmasının sağlanabilmesi, deniz ve iç sularımızdaki su ürünleri stoklarının takviyesi amacıyla ‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi’ni yürütüyoruz.  Proje kapsamında, İl Müdürlüğümüz ekiplerince Bakanlığımıza bağlı Bolu/Gölköy Su Ürünleri Üretim istasyonundan getirilen Anadolu’muzun ekonomik ve tabii türleri arasında yer alan, vatandaşımız için kaliteli bir protein, balıkçımız için önemli bir gelir kaynağı, hem sportif hem de ticari balıkçıların gözdesi olan sazan balığı yavruları 24.08.2023 tarihinde   İlimiz sınırları içinde bulunan Kapulukaya ve Sulakyurt baraj göllerine 183 bin adet bırakılarak  balıklandırma çalışması yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

Müdür Yılmaz, Balıkçılığımızın sürdürülebilir olması kurallara bağlı avcılık ile mümkündür. Tüm balık türleri stoklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı  yasaklarına uyulması ve balıkların en az bir kez üremelerine imkân tanınması sürdürülebilir balıkçılık yönetimi açısından büyük önem arz etmektedir.  Yürütülen farklı türlerden yavru balık elde etme çalışmaları çerçevesinde, gelecek yıllarda yeni balık türlerini de deniz ve iç sulara bırakarak, vatandaşlarımızın sağlıklı ve kaliteli proteine ulaşmasına katkı sağlamaya devam edilecektir. Balıklandırılan sahalar İl Tarım ve Orman Müdürlüklerimizce periyodik olarak kontrol edilecek , usulsüz  avcılık yapanlara 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu gereğince yasal işlem yapılacaktır” dedi.

İlginizi Çekebilir

Akaryakıt zamları Kırıkkale-Ankara otobüs biletlerine de yansıdı

İlginizi Çekebilir

Fırtına etkili oldu

İlginizi Çekebilir

Mart ayı yağışları üreticinin yüzünü güldürdü

Haber Yorumları

Yorum Yaz

22015

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#