• Dolar
    32.450
  • Euro
    34.829
  • Ç.Altın
    4.091
  • Altın
    2.439
KIRIKKALE
24°
01:24

İkindi'ye Kalan Süre

Bakan Yusuf Tekin Kırıkkale'de

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Kırıkkale'ye gelerek bir dizi ziyarette bulundu.


Kırıkkale Valiliği'nde toplantı yapan Bakan Yusuf Tekin kentin eğitim öğretim alanında yetkili kişilerden brifing aldı.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Teki şu ifadelere yer verdi:

Basın toplantımıza başlamadan önce bir insanlık dramı ile karşı karşıyayız. İsrail ve filistin arasındaki adına savaş denen süreç, maalesef hepimizi bütün dünyayı üzüyor. Ben uluslararası bu işle görevli mekanizmaların bir an önce devreye girerek, bu dramı sonlandırması temennisinde bulunuyorum. Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu konuda adaletli hakemlik denilen müessese ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak üstümüze düşeni yapıyoruz. İnşallah bu konu ile görevli uluslararası kuruluşlar da bir an önce vazifelerini yaparlar. Barışı tesis etmekle görevli başta Birleşmiş Milletler olmak üzere bu yapıların sürece bir an önce müdahil olmalarını ve gerekli adımları atmalarını temenni ediyorum.

 KIRIKKALE'DE DEVAM EDEN EĞİTİM YATIRIMLAR

Biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak, eğitim-öğretim süreci başlamadan önce başladık. Şimdi devam ediyoruz. İl il geziyoruz. İllerimizde iki şey yapıyoruz. Birincisi valiliğimiz, il milli eğitim müdürlü ekibimiz ile birlikte ilin mevcut durumunu masaya yatırıyoruz. Bir de öğretmen arkadaşlarımız ile sohbet edip olayı diğer boyutu ile bilgi edinmeye çalışıyoruz. En azından saha hakkında bilgilerimizi tazelemeye çalışıyoruz. Bu toplantılarımızın birincisini yaptık. Valimiz, Belediye Başkanımız, Milletvekilimiz ile birlikte bir değerlendirme toplantısı yaptık. Bu değerlendirme toplantısında burada hem yatırım anlamında devam eden işler, biten işler, eğitim-öğretime açılacak okullar, öğretmen ihtiyacı, eğitim-öğretimin niteliğini artırmak için alabileceğimiz tedbirler hepsini masaya yatırdık. Çok da verimli bir toplantı oldu. Ben bu anlamda sorunları minimize etmeye çalışan ilin siyasi ve mülki idare yöneticilerini, yerel yöneticilerini tebrik ediyorum. Teşekkür ediyorum kendilerini. Eğitime verdikleri katkılarının devam etmesini temenni ediyorum. Kırıkkale ile ilgili genel anlamda ihtiyaç duyulan şeylerle ilgili notlarımızı aldık. İnşallah eğitim-öğretim dönemi zaten sağlıklı bir şekilde başlamış, daha konforlu bir hale getirmek için yapabileceğimiz, alabileceğimiz tedbirlerle ilgili notlarımızı aldık. Yeni eğitim-öğretim yılında belki bahar döneminde inşaatı tamamlanacak, çünkü %75 seviyesinin üstünde olan inşaatlarımız var. Tamamlandığında epeyce bir rahatlama sağlamış olacak.

YAZ AYLARINDAKİ UYGULAMALARIN GERİ DÖNÜŞÜ TEST EDİLDİ

Bunun dışında da yeni eğitim-öğretim dönemi için yatırım programımıza alınabilecek şeylerle ilgili değerlendirmemizi yaptık. Gayet güzel, burdaki herkes kendini bu işe adamış durumda. İnşallah güzel şeyler elde edecez. Bu toplantılarda arzu ettiğimiz şeylerden bir tanesi yaz aylarında hayata geçirdiğimiz yeni uygulamaların sahadaki karşılıklarını da arkadaşlarla konuşuyoruz. Bunlardan bir tanesi MESEM’lerle ilgili aldığımız tedbirler. Onu konuştuk. Orda ciddi mesafe katedilmiş. Bir başka şey açık liselere girişle ilgili süreçti. Onu da rakamlar üzerinde konuştuk. Ben o konuda da tedbir alan ekiplere teşekkür ediyorum. Bu tür ziyaretlerimiz devam edecek. Şimdi burdan öğretmen arkadaşlarımızla sohbet etmek üzere bir başka programımız olacak. Onlarla da eğitim-öğretimin niteliği ile ilgili öğretmen arkadaşlarımızın beklentileri ile ilgili istişarelerimizi yapacaz ve il ziyaretimizi tamamlamış olacaz. Ben tekrar bize katkı veren destek olan herkese teşekkür ediyorum. Her zaman söylüyorum: Eğitim 86 milyonun tamamını ilgilendiriyor. 86 milyonun tamamının bir kanaati bir fikri var bu konu ile ilgili. Ben 86 milyon tamamının bir katkı vermesini bekliyorum. Herkes kendi üstüne düşeni kendi sorumluluklarını yerine getirirse bizde bakanlık olarak kendi sorumluluklarımızı yerine getirirsek eğer, eğitimle ilgili arzu ettiğimiz düzeye çıkabiliriz inşallah.

İlginizi Çekebilir

Kaplan’dan kınama

İlginizi Çekebilir

' İnna lillahi ve inna ileyhi raciun ' 6 VATANDAŞIMIZ VEFAT ETTİ

İlginizi Çekebilir

Yahşihanlılar yıllarca bu borulardan su içti

Haber Yorumları

Yorum Yaz

16174

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#