• Dolar
    32.504
  • Euro
    34.783
  • Ç.Altın
    4.277
  • Altın
    2.496
KIRIKKALE
24°
06:38

Öğleye kalan Süre

Baharın müjdecisi Nevruz, Kırıkkale’de coşkuyla kutlandı

Kırıkkale’de Nevruz, koronavirüs salgınının hafiflemesiyle iki yıllık aranın ardından coşkuyla kutlandı.



Baharın müjdecisi olarak kabul edilen Nevruz, Kırıkkale’de salgının hafiflemesiyle bu yıl eskisi gibi coşkuyla kutlandı. Kırıkkale Valiliği tarafından organize edilen Nevruz etkinlikleri, Kent Ormanı’nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Öğrencilerin ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Türk bayrağı ile doğa yürüyüşü yapıldı, ardından fidan dikimi gerçekleştirildi. Mehter takımının seslendirdiği marşlar ve halk oyunları gösterileriyle devam eden etkinlikte, demir dövme, yumurta tokuşturma ve ateşten atlama gerçekleştirildi. Kırıkkale Belediyesi tarafından da katılımcılara pilav ve ayran ikram edildi.


3 bin yıllık geleneğin yaşatıldığını ifade eden Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, "Bugün 21 Mart hem Ormancılık Günü olarak kutlanıyor hem de bizim 3 bin yıllık geleneğimizin yaşatıldığı bir tarih, Nevruz Bayramı olarak kutlanıyor. Orta Asya’dan balkanlara kadar bu önemli günü hep beraber kutluyoruz, idrak ediyoruz. Bugün de Kırıkkale olarak Kent Ormanı mevkiinde çocuklarımızla, gençlerimizle, motosiklet kulüplerimiz ile beraber coşkulu bir şekilde kutladık. Bahar da ilk emarelerini gösterdi. Bugün hava diğer günlere nazaran daha keyifli bir gündü. Buradan herkesin Nevruz Bayramı’nı tebrik ediyorum" dedi.


Nevruzun ’ümit’ demek olduğunu belirten Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise "Nevruz Bayramı’nın ilk günü. Nevruz demek ‘yeni’ demek. Aslında ümit demek. Tüm coğrafya, Türkler, yeni bir yılın başlangıcı olarak kabul etmiş. İnşallah yeni ümitlerimiz baharın ilk günü ile birlikte bizde de filizlenir. Yeni bir yıla yeni bir umuda hep beraber gireriz. Barış bolluk ve bereket içerisinde güzel bir yıl temenni olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

SERVİS DEVRİLDİ 15 YARALI

İlginizi Çekebilir

MANDIRASINDA KENDİNİ ASTI

İlginizi Çekebilir

Kırıkkaleli Muhtar, kapı kapı gezerek seçmen kağıtlarını dağıtıyor

Haber Yorumları

Yorum Yaz

96807

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#