• Dolar
    32.450
  • Euro
    34.829
  • Ç.Altın
    4.091
  • Altın
    2.439
KIRIKKALE
24°
01:12

İkindi'ye Kalan Süre

Asgari ücret için ilk rakamlar geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan beklenen asgari ücret açıklaması geldi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan beklenen asgari ücret açıklaması geldi. Asgari ücret Temmuz zammı ile beraber yüzde 34'lük artışla net 11.402 TL, brüt ise 13.414 TL seviyesine yükseldi. 2024 yıl başında uygulanacak maaş zammı düzenlemeleri için geri sayım başladı. Asgari ücret ve emekli zammı düzenlemeleri hakkında konuşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan kimsenin enflasyona ezdirilmeyeceğinin altını çizdi.

ASGARİ ÜCRET ENFLASYONUN ALTINDA KALMAYACAK

Erdoğan, "Enflasyonun üstesinden gelecek bir program uyguluyoruz. Hükümet olarak aldığımız tedbirlerin etkisini görmeye başladık, millet destek verdikçe süreç hızlanacaktır. Hem çalışanlarımızın hem emeklilerimiz için gerekli düzenlemeleri yılbaşında yapacağız" dedi. Enflasyonun altında kalmayacak asgari ücret, emekli zammı ve memur maaş düzenlemeleriyle önce vatandaşın alım gücü artırılacak. Sıkı para politikaları ve koordineli maliye politikaları ile enflasyonun beli kırılarak artan alım gücü korunacak. İhracata destek politikaları sürecek ve böyle enflasyon düşerken hem de ekonomik büyümedeki ivme korunacak."

 5.000 TL CUMHURİYET İKRAMİYESİ

Meclis'te yeni yasama dönemi başladı. Ekim ayının ilk Kabine Toplantısı sonrası, emekliye 5000 TL ikramiye müjdesini Başkan Erdoğan verdi. Emeklileri rahatlatacak ilk düzenleme için bütçe sonuna kadar zorlandı. Cumhuriyet ikramiyesi 12,2 milyon çalışmayan emekliyi ilgilendiriyor. Düzenlemenin maliyeti ise 61 milyar TL oldu.

5000 TL EMEKLİ İKRAMİYESİ KASIM AYININ İLK YARISINDA HESAPLARDA OLACAK

5000 TL emekli ikramiyesi Kasım ayının ilk yarısında hesaplarda olacak. Erdoğan, emeklilerle ilgili durumun yılbaşında tekrar gözden geçirileceğini de sözlerine ekledi. Emekli ikramiyesi Meclis Genel Kurulu'nda oylanacak Resmi Gazete' de yayımlanacak Kasım ayının ilk yarısında emekli ikramiyesi hesaplarda olacak Ocak ayında emekli maaşı zammı yeniden değerlendirilecek
SON DAKİKA: Asgari ücret için ilk rakamlar geldi! Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret talimatı verdi

EMEKLİ VE ASGARİ ÜCRET ZAMMI OLACAK

Asgari ücret, memur maaşları, en düşük emekli maaşı ile tüm emekli maaşları Ocak ayında yeniden artacak. Ocak sonrası dönem için asgari ücret, memur ve emekli maaşları için yeni sistemin devreye girmesi bekleniyor. Asgari ücret için ilk rakamlar geldi! Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret talimatı verdi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni dönemde artık 'Enflasyon beklentilerine göre ücret düzenlemelerinin yapılacağının sinyalini verdi. Başkan Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'na gerekli talimatını verdi.

İlginizi Çekebilir

Oy sayımında iftar molası olmayacak

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale‘de Bozlak Bozkırın Tezeneleri

İlginizi Çekebilir

AKPARTİ’DE İLÇE BAŞKANI YARIŞI BAŞLADI

Haber Yorumları

Yorum Yaz

20655

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#