• Dolar
    32.269
  • Euro
    34.773
  • Ç.Altın
    3.993
  • Altın
    2.400
KIRIKKALE
23°
05:28

İmsak'a Kalan Süre

Akaryakıt zamları Kırıkkale-Ankara otobüs biletlerine de yansıdı

Kırıkkale-Ankara arası otobüs bilet fiyatları akaryakıta gelen son zamlardan sonra 110 TL’den 130 TL’ye çıktı.


Akaryakıt fiyatlarındaki artışın ardından şehirlerarası otobüs bilet fiyatları da zamlandı. En son 2023 yılının Ekim ayında zamlanan Kırıkkale-Ankara arası otobüs bilet fiyatları akaryakıta gelen son zamlardan sonra 110 TL’den 130 TL’ye çıktı.

BİLET FİYATLARINA VERİLEN GELEN ZAM GERİ ÇEKİLMİŞTİ

Ocak ayının ilk haftasında Kırıkkale-Ankara arası seyahat edenlerin karşılaştığı bilet fiyatlarındaki ani yükselme, Kırıkkaleli vatandaşlar arasında tepki çekmişti. Bilet fiyatları, 110 TL'den 140 TL'ye çıkarılmıştı. Ancak, Kırıkkaleli vatandaşların sert tepkileri ve sosyal medyada yapılan paylaşımların ardından, ulaşım firması bilet fiyatlarına verdiği zammı gözden geçirme kararı aldı. Yapılan güncellemeyle birlikte bilet fiyatlarındaki zam geri çekildi.

GEÇEN SENE İÇERİSİNDE 4 KERE ZAM YAPILMIŞTI!

Asgari ücret zammı sonrası Kırıkkale'de ürün ve hizmet bedelleri artmaya başladı. Türkiye’de enflasyondan en çok etkilenen sektörlerin başında karayolu seyahat sektörü geliyor. Artan akaryakıt fiyatları ve diğer giderler nedeniyle şehirlerarası otobüs firmaları bilet fiyatlarına doğal olarak sıkça zam yapmak zorunda kalıyor. Akaryakıt fiyatlarına gelen tarihi zamlar seyahat sektörünü de derinden etkiledi. Kırıkkale- Ankara arası otobüs fiyatları da 2023 yılı içerisinde enflasyon ve akaryakıt ücretleri bahane edilerek 4 kez yükseltildi. 2023 yılının mayıs ayında 65 TL olan bilet fiyatları, 21 Haziran’da 85 TL, 25 Temmuz’da 100 TL, 10 Ekimde 110 TL oldu. Yeni yıla girişle birlikte yol ücretine yeniden zam yapıldı. Birçok ürün ve hizmet bedellerine gelen zamlarla birlikte Ankara-Kırıkkale arası otobüs seyahat ücreti 130 TL'ye çıkartıldı. Eskiden öğrencilerin ve dar gelirlilerin daha uygun fiyatlı olduğu için tercih ettikleri şehirlerarası otobüs yolculukları da hayal olmaya başladı.

İlginizi Çekebilir

HASANDEDE’DE KORKUTAN YANGIN

İlginizi Çekebilir

Ahmet Varlı: Çalıştıracak eleman bulamıyoruz

İlginizi Çekebilir

İmam hatip lisesi öğrencilerine mesleki sınav yapıldı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

17543

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#