• Dolar
    32.320
  • Euro
    34.747
  • Ç.Altın
    3.976
  • Altın
    2.410
KIRIKKALE
22°
06:23

Öğleye kalan Süre

Ahilik pilavı dağıtıldı

Kökeni yüzyıllar öncesine dayanan Ahilik Kültürü Kırıkkale’de coşkuyla yaşatıldı.


Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Belediyesi işbirliği ile düzenlenen Ahilik Haftasında programı, Kırıkkale Belediyesi önünden mehteran eşliğinde yürüyüş ile başladı. Yürüyüşe, Kırıkkale esnafı ve vatandaşlar katıldı. Kültür Merkezinde düzenlenen programda konuşan Kırıkkale Belediye Başkanımız Mehmet Saygılı, Ahilik kültürünün Türk-İslam tarihinde önemli bir yere olduğunu vurguladı. Başkan Mehmet Saygılı burada yılın kalfasına ödülünü taktim etti.

Şed kuşatma ve başarılı esnaflara sertifikaların verilmesi ardından düzenlenen tiyatro gösterileri ile son bulan Kültür Merkezi programı sonrası Cumhuriyet Meydanına geçen kutlama heyeti burada esnaf çadırlarını ziyaret etti. Özellikle unutulmaya yüz tutmuş kalaycılık ve ahşap oyunca sergileri ilgi topladı. Program sonrası bir gelenek haline gelen Ahilik Pilavı Kırıkkale Belediyesince vatandaşlara dağıtıldı. Bin kişiye Ahilik Pilavı dağıtan Kırıkkale Belediyesi, Nur Camiinde düzenlenen program sorası da cemaate tatlı ikramında bulundu.

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de mera alanları ıslah ediliyor

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’nin kanayan yarası; su kesintileri

İlginizi Çekebilir

Sungur’dan Kırıkkalegücü’ne büyük destek

Haber Yorumları

Yorum Yaz

95295

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#