• Dolar
    32.347
  • Euro
    34.871
  • Ç.Altın
    3.970
  • Altın
    2.385
KIRIKKALE
19°
01:6

Akşam'a Kalan Süre

5 bin 300 hektar sulanmayı bekliyor

Kırıkkale’de büyük ümitler ile programa alınan ancak aradan geçen zaman içinde bazıları yapılan bazıları ise yarım kalan sulama göletleri için acı rapor gündeme geldi.


Yapılmayan veya yarım kalan göletler nedeniyle 5 bin 300 hektar sulanmayı bekliyor.

Kırıkkale Araştırma ve geliştirme komisyonu tarafından yapılan araştırma ve incelemeler sonuçlandı.

VERİMLİ TOPRAKLAR SUSUZ KALIYOR

Komisyon tarafından hazırlanan rapora göre Kırıkkale için acı gerçek ortaya çıktı. Araştırma ve incelemeye göre Kırıkkale’de yapımına yıllar önce başlanan ancak bir türlü hizmete girmeyen göletler ile halen yer teslimi yapıldığı halde inşaat süreci başlamayan göletler nedeniyle 5 bin 300 hektar verimli topraklar susuz kalıyor. Araştırma ve geliştirme komisyonu raporunda, kimi borulu şebeke su sistemi yapılacak göletin ihale süreci tamamlandığı, yer tesliminin yapıldığı ancak inşaatına başlanmadığına yer veriliyor.

BÜTÇE YOK

Bazı sulama göletinde ise inşaatının devam etmesine karşın bütçe imkanlarını karşılanamaması yüzünden yarım kaldığı anlaşılıyor. Bütçe imkanı yaratılmasıyla ancak sulama inşaatına geçileceği bekleniyor. Öte yandan Kırıkkale’nin bir köyüne yapılacak gölet için planlamaların devam ettiğine işaret edilen raporda, diğer bir göletin hazır olmasına rağmen aktif olmadığı belirtiliyor. 2022 yıllarında gündeme gelen ve duyulmasıyla büyük heyecan yaratan sulama göletinin gelinen süreçte aktifleştirilememesi ciddi umutsuzluk yaratmış durumunda.

 

İŞTE KIRIKKALE'DE YAPIMI YARIM KALAN GÖLLER

Yarım kalan ve aktif olmayan Göletler ve bulunduğu köyler şu şekilde sıralanıyor.
Büyükceceli sulama göleti:4.800 hektar sulama kapasitesine sahip. Aktif değil.
Ulaş köyü göleti: 275 hektar alanı sulama kapasitesine sahip. İnşaat devam ediyor, bütçe imkanına göre sulama inşaatı başlayacak.
Konurobası göleti:176 hektar alanı sulama kapasitesine sahip. Planlama çalışması sürüyor.
Sulakyurt Danacı Göleti: Açık kanal sistemi mevcut tesis aktif değil.
Ahılıçipi göleti: 1980 yılında açıldı, 65 hektar sulama kapasitesine sahip. Sulama sisteminin yenilenmesi gerekiyor, aktif değil.

İlginizi Çekebilir

Ters yöne giren ehliyetsiz ve alkollü sürücü trafikte dehşeti yaşattı: 3 yaralı

İlginizi Çekebilir

Akbulut güven tazeledi

İlginizi Çekebilir

AKARYAKIT'DA ZAM'A DEVAM

Haber Yorumları

Yorum Yaz

49540

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#