• Dolar
    32.450
  • Euro
    34.829
  • Ç.Altın
    4.091
  • Altın
    2.439
KIRIKKALE
24°
00:26

İkindi'ye Kalan Süre

1999 SEÇİMLERİYLE İLGİLİ BÜYÜK İDDİA

Ak Partiden Kırıkkale Belediye Başkan Aday Adayı olması beklenen Mehmet Yılmazer 1999 yerel seçimleriyle ilgili ilginç iddialarda bulundu.


BEHİÇ ÇELİK SEÇİLEMEYECEK DEMİŞ

Sosyal medya hesabından “Dönemin Valisi, Murat Yılmazer Belediye Başkanı olmayacak demiş” başlığıyla 1999 seçimlerinde dair bir takın anekdot paylaştı. Paylaşımında 1999 Seçimlerinde Belediye Başkanı Adayı olan eski Kırıkkale milletvekili Murat Yılmazer’in fotoğrafını kullanan Mehmet Yılmazer, babasına karşı Kırıkkale Valisi Behiç Çelik’in Bayrak Gazetesi Mustafa Sadıç , Murat Yılmazer’in seçimlerde çok uğraştığını ancak seçilemeyecek dediğini iddia etti. Yılmazer ayrıca Alay Komutanının Murat Yılmazer’e siz iyi birisiniz ama partiniz iyi değil ifadelerini kullandığını beyan etti. 28 Şubat sürecinde yapılan ve Yerel seçimlerle Genel seçimlerin bir arada yapıldığı 1999 seçimleri hakkında Yılmazer’in paylaştığı anekdotlara seçimlere devlet müdahalesi olup olmadığını gündeme getirdi.

ERBAKAN’LA ALTINOLUK’TA GÖRÜŞMÜŞ

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Mehmet Yılmazer, babası Murat Yılmazer’in seçimlerden önce Necmettin Erbakan’la Altınoluk’ta görüştüğünü ifade ederek “Yıl 1999… Dün gibi aklımda çok şey… Bu fotoğraf anlaşılacağı üzere Rahmetli Babamın Fazilet Partisinden Kırıkkale Belediye Başkan Adaylığından… O günler bu siyasi hareketin içinde yer almak her babayiğidin de harcı değil… O günler samimiyetin, davanın, mücadelenin önde olduğu günler… Temel mesele birilerinin bir makama ulaşmasından çok davanın galebe çalmasıydı. Rahmetli Babamı, o dönem siyaseten yasaklı Rahmetli Erbakan hocamız seçimlerden belki de 6-7 ay önce Altınoluk’a çağırmış ve kendisine hangi siyasi kulvarda davaya hizmet etmek istediğinin sormuştu. Cevaben Kırıkkale Belediyesini de Milli Görüş’ün kalelerinden birisi olmasını istediğinden Belediye Başkan adaylığı görevinin daha iyi olabileceğiydi. Rahmetli Erbakan da onunla siyaset yapmış herkesin bildiği gibi “gazanız mübarek olsun” diyerek Rahmetli Babama katıldığını belirtir bir cevap vermişti.” Dedi

28 ŞUBAT SÜRECİYDİ

Seçimlerin 28 Şubat döneminde yapıldığını belirten Yılmazer, Necmettin Erbakan’ın siyasi yasaklı olduğunu hatırlatarak “Gel gelelim, aday adaylığı süreçleri, ve nihai olarak Rahmetli Babamın aday olarak ilan edildiği yanlış hatırlamıyorsam Ocak 1999’un ilk haftası ve 18 Nisan 1999 seçim gününe kadar yaşanan o yoğun çalışma dönemi. Açıkçası o üç aydan fazla süren dönemde o denli yoruldu ki herkes gerçekten bir daha o kadar yoğun ve uzun bir seçim dönemi daha görmedim. O dönemlerde ekilen tohumların hasadı bugünü oluşturuyor tabi. 1999 aynı zamanda genel seçimle yerel seçimin birlikte yapıldığı bir seçim. O yıldan bugüne kadar yapılan hiçbir seçim bir daha birlikte yapılmadı. Bu karışıklığın bir de başka bir yanı, 28 Şubatı takiben yapılan ilk seçim. Yani MGK’da 9-10 saatlik toplantılar, RefahYol hükümetine askerin dayattığı kararlar ve takiben de Refah Partisinin kapatılmasına yönelik Türk Hukuk tarihine kara bir leke olarak geçen bir kararın neticesinde Erbakan Hocamızın yasaklanarak Fazilet Partisinin doğduğu dönem. Refah Partililere, Fazilet Partililere cüzzamlı gibi bakıldığı yıllar. Yani öyle ki; AK Partinin kuruluşunda kimi Rahmetli babama sizler rejim tarafından kırmızı çizgilisiniz bu partide sizler olmayacaksınız diyebilen cüretkar siyasilerin, hadsizlerin de ortaya çıkmasına vesile olunan bir dönem.” İfadelerini kullandı.

TARİH HUZURUNDA PAYLAŞMAK GEREKİYOR

O dönem yaşananların artık tarih huzurunda paylaşılması gerektiğini söyleyen Yılmazer “Düşünün o dönemde Refah-Fazilet yani özdeyimiyle Milli Görüş çizgisinin karşılaştığı engelleri. Seçimin favori adaylarından biriydi Rahmetli Babam. O dönemlerde zaman zaman seçimin rahmetli babama verilmeyeceği ile ilgili bir takım duyumlar geliyor babama, rahmetli de aman sabırlı olun diye etrafını sükunette tutmaya çalışıyordu. Ancak bir husus var ki bu hususu artık tarih huzurunda paylaşmak gerekiyor ve vakti de geldi diye düşünüyorum. Tabi biz seçimi kaybettik. Ancak o dönem seçim kaybından sonra rahmetlinin aile olarak bizimle paylaştığı bir konu vardı. Geçenlerde bir görüşmede Bayrak Gazetesi sahibi gazeteci Mustafa Sadıç ile konuşurken bir konunun teyidini istemiştim. O da aynı konuyu teyit etti. Şöyle ki; Mustafa Sadıç beyin o dönem Rahmetli ile diyaloğu olduğunu bilen dönemin Kırıkkale Valisi, gazeteci Mustafa Sadıç’a : Murat Bey ile sen görüşüyorsun, çok uğraşıyor ama Murat Yılmazer Belediye Başkanı olmayacak demiş. Tabi bu ifadeye benzer dönemin Alay Komutanının da rahmetliye Partiniz yanlış gibi bir ifadesi olduğunu bizzat rahmetliden dinlemiştim.
Tabi o dönem adaylarının bu konularla bir ilgisi olduğunu düşünmemekle birlikte o dönem hangi koşullarda bir seçimin yaşandığını o döneme ilişkin böyle bir şahitliği kamuoyuyla paylaşmak gerektiğini düşündüğümden bu konuyu özet de olsa paylaştım. Elbette o dönem hakkında farklı şahitlikleri olanlar da vardır” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

AK Parti İl Başkanı’ndan Türkyılmaz’a övgü dolu sözler

İlginizi Çekebilir

2 VATANDAŞIMIZ VEFAT ETTİ

İlginizi Çekebilir

Özellikle çocuklar bu dönemde hastalıktan çok etkileniyor

Haber Yorumları

Yorum Yaz

27322

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#